mamaplus

20 de ambulanțe noi, repartizate echipelor de asistență medicală urgentă din țară

-
//
25.02.2023

La un an de la începutul războiului în Ucraina, parcul de ambulanțe al IMSP Centrul Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească (CNAMUP) va fi reînnoit cu 20 de ambulanțe noi, donate de către Oficiul Fondul Națiunilor Unite pentru Populație (UNFPA) Moldova.

mamaplus

În acest context, populația refugiată din Ucraina, cât și populația țării noastre va beneficia de operativitate sporită a echipelor AMU în procesul acordării asistenței medicale urgente prespitalicești în cazul urgențelor medico-chirurgicale majore, cele cardiovasculare, neurologice, traumatologice, respiratorii, pediatrice, etc.

Utilizarea acestor ambulanțe de tip B, marca Toyota dotate cu echipament medical performant va permite echipelor AMU să intervină prompt la solicitări la pacienții cu diverse patologii pentru restabilirea, stabilizarea și monitorizarea funcțiilor vitale la locul solicitării și în timpul transportării pacienților în instituțiile medico-sanitare spitalicești din țară.

Centrul Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească remarcă faptul că ambulanțele sunt repartizate preponderent în teritoriile, aflate în vecinătate cu hotarele Ucrainei. Astfel, la Substația de Asistență Medicală Urgentă (SAMU) din Coșnița a fost distribuită o autosanitară și câte o ambulanță au primit Punctele de Asistență Medicală Urgentă (PAMU) din Vadul lui Vodă, Copanca, Tocuz, Volintiri, Olănești, Molovata, Cotiujenii Mari, Pripiceni, Călărășăuca, Vărăncău, Larga, Sudarca, Călinești, Costești, Slobozia-Mare, Valea-Perjei, Tvardița, Copceac și Cișmichioi. 

IMSP CNAMUP aduce sincere mulțumiri UNFPA Moldova, Ambasadei SUA în Republica Moldova, Ministerului Sănătății, tuturor celor care au contribuit și au făcut posibilul ca acest proiect să devină realitate. Suntem deschiși și în continuare pentru orice investiții și proiecte în beneficiul sănătății cetățenilor.