Nutella – rețeta de preparare acasă!

Nutella – rețeta de preparare acasă!

-
//
08.04.2015

Nutella – rețeta de preparare acasă!

Preparare:

1. Zahărul, cacao și făina se amestecă într-un bol.

2. Treptat, cu porții mici se toarnă laptele și se amestecă bine.

3. După ce va fi turnat tot laptele, conținutul se toarnă în cratiță și se pune la foc.

4. Amestecul se aduce până la fierbere la foc mic, amestecând în continuu, pentru a nu se arde și a nu se lipi de fundul cratiței.

5. Ulterior ,se adaugă nucile pisate și untul; se adaugă puțină sare și se amestecă.

6. Nutella se fierbe la foc mic până va deveni o cremă densă, aceasta fiind amestecată permanent.

Nutella se răcește, se toarnă într-un borcan cu capac și se păstrează la frigider. Nutella fiartă în condiții casnice, are o consistență omogenă, elastică și se unge bine pe tartine, biscuiți, etc..

Nutella – rețeta de preparare acasă!