Evantai de vinete – simplu și cu efect!

Evantai de vinete – simplu și cu efect!

-
//
23.08.2016

Nu este nimic complicat în a coace vinetele sub formă de evantai, în schimb aspectul exterior al acestor bucate impresionează. Acesta este și motivul pentru care vinetele-evantai sunt numite, uneori, acordeon la cuptor.

Evantai de vinete – simplu și cu efect!

MOD DE PREPARARE

Tăiați vânăta felii, începând de la partea opusă a codiței până aproape de aceasta.

Evantai de vinete – simplu și cu efect!

Puneți vânăta în forma de copt. Tăiați felii roșiile, ardeiul și usturoiul. Puneți în fiecare buzunăraș câte 2 felii de ardei, 2 de usturoi, 2 de ardei și una de cașcaval.

Evantai de vinete – simplu și cu efect!

Umpleți toate buzunărașele, presărați verdeața. Amestecați uleiul cu paprica și sarea, după gust. Ungeți vânăta.

Evantai de vinete – simplu și cu efect!

Coaceți la 180 de grade timp de 30 de minute. Lăsați să se răcească puțin. Serviți. Poftă bună! 

Evantai de vinete – simplu și cu efect!

Sursa