Olea Socolova: "Gătitul pentru mine - nu este doar activitatea internă de zi cu zi. Acest tip este o artă, un proces de creație, care este atât de captivant încât îmi doresc întotdeauna să încerc ceva nou și împărtășesc experienţa mea cu cititorii. Sunt mereu în căutare, încerc noi, interesante și neobișnuite rețete, combinaţii de ingrediente, învăț noi modalități de prelucrare ale produselor și-mi îmbunătățesc cunoștințele în domeniul culinar.Culinăria - una dintre cele mai mari pasiuni în viaţa mea. Și drept dovadă este şi site-ul gastronomic deschis de mine"
"Croc-monsieur" - cel mai cunoscut sandwich francez cu caşcavalși șuncă. Dar "croc-monsieur", livrat cu un ou prăjit pe partea de deasupra este numit "croc - madame" (în memoria pălăriilor pentru femei din acele vremi).
Pentru 2 porţii:
4 felii de pâine
50 g unt
100 g de cașcaval
80 g de şuncă
2 ouă
verdeață
Modul de preparare
1. Feliile de pâine se ung ușor cu unt și se prăjesc într-o tigaie uscată pe o parte pînă se rumenesc.
2. Se întorc. Peste 2 felii de pâine se pune cîte o felie de caşcaval și se acoperă pentru ca caşcavalul să se topească ușor.
3. Peste caşcaval se pune şunca, se presoară cu verdeaţă. Se mai pune o altă felie de caşcaval și se acoperă cu o felie de pâine prăjită. Se acoperă cu un capac şi se lasă la foc încă aproximativ 30 de secunde.
4. Oul se prăjeşte „ochi” de dimensiunea unui sandwich.
Poftă mare!