Adevăratul tort “Kiev” (după GOST-ul URSS-ului)

Adevăratul tort “Kiev” (după GOST-ul URSS-ului)

-
//
21.05.2015

Adevăratul tort “Kiev” (după GOST-ul URSS-ului)

Adevăratul tort “Kiev” (după GOST-ul URSS-ului)

Mod de preparare:

  1. În prima zi, lăsăm pentru 12 ore (sau 24 de ore), cele 200g de albuș la un loc călduț ca să se fermenteze. Albușurile sunt gata pentru a fi folosite dacă formează la suprafață bule mici.
  2. Alunele sau nucile de caju trebuie prăjite și tocate și apoi se amestecă cu faina și 185g de zahăr.
  3. Albușurile fermentate le batem bine pănă se fac spumă, adaugăm 50g de zahăr vanilat și continuăm să le batem.
  4. În albușurile bătute, adaugăm amestecul din nuci cu faină și zahăr și amestecăm atent.
  5. Împărțim blatul în două părți și le punem în forma de copt, în care am pus preventiv hârtie de copt unsă cu ulei. Formele de copt trebuie să fie de dimensiuni diferite: una de 20cm și alta de 23cm. Dacă nu aveți posibilitatea să coaceți foile în același timp, împărțiți ingredientele în părți egale și preparați foile pe rând.
  6. Se coace la temperatura de 140C timp de 2 ore. Dacă cuptorul dvs. nu vă permite să reglați teperatura, atunci coaceți foile cu ușa cuptorului întredeschisă și lăsați-le la copt un pic mai mult timp. După ce s-au copt, albușurile au o culoare aurie. Dacă sunt gata, lăsați foile de tort să se răcească timp de 24 de ore ca să își întărească structura, și numai după aceea îndepărtați foaia de copt.
  7. A 3-a zi pregătim crema Charlotte. Scoatem untul din frigider și îl lăsăm la temperatura camerei. Pregătim siropul. Amestecăm atent laptele și oul ( nu adăugați zahărul până nu ați amestecat foarte bine aceste două ingrediente). Deci, după amestecare, adaugăm zahărul și punem cratița la foc. Fierbem 4-5 minute amestecând incontinuu până când siropul devine consistent. Când este gata, compoziția trebuie să arata ca laptele condensat. Punem siropul într-un vas, îl acoperim și îl lăsăm să se răcească.
  8. Untul care s-a înmuiat între timp, îl mixăm cu un plic de zahăr vanilat. Apoi, treptat, adăugăm câte o lingură de sirop în unt, fără să ne oprim din mixat.
  9. Scoatem cam 200g din crema obținută într-un alt vas, și adăugăm cacao, iar în cea care a rămas-coniac. Le mixăm pe rând.
  10. Punem pe o hârtie alimentară, foaia de tort mai mare, și o acoperim cu 2/3 din crema albă. Punem deasupra a doua foaie mai mică. Cu ajutorul unui cuțit, vom tăia surplusul din foaia mai mare și vom nivela tortul.
  11. Tortul deja format se unge cu cremă de cacao pe toată suprafața, iar părțile laterale se presară cu firimituri și alune tocate.
  12. Dacă ne-a mai ramas cremă, ornamentăm tortul după bunul plac cu ajutorul unui săculeț de patiserie. În crema albă putem adăuga colorant alimentar. Totul poate fi ornat și cu fructe.

Adevăratul tort “Kiev” (după GOST-ul URSS-ului)

Adevăratul tort “Kiev” (după GOST-ul URSS-ului)

Adevăratul tort “Kiev” (după GOST-ul URSS-ului)