mamaplus

Un copil de 8 ani din Rezina a ajuns în comă alcoolică la spital. Credea că bea compot

-
//
29.07.2024

Un copil a ajuns la spital în comă de gradul 2, după ce ar fi consumat 1,2 litri de vin. Incidentul ar fi avut loc la data de 12 iulie curent, într-o localitatea din raionul Rezina, iar părinții micuțului ar fi încercat să ascundă de medici faptul că puștiul a consumat alcool, scrie PulsMedia.md.

mamaplus

Părinții au încercat să ascundă de medici, ce a consumat copilul, menționând doar că l-au găsit fără cunoștință în mijlocul ogrăzii. Medicii au simțit miros de alcool, însă mama a declarat că mirosul s-a transmis de la tatăl care l-a îmbrățișat înainte de a fi transportat la spital.

Copilul a fost externat după 5 zile în stare satisfăcătoare cu respectiva consultație al narcologului și luarea familiei la evidența asistenței sociale, iar peste o săptămână medicii au primit rezultatul alcoolemiei.

Potrivit Marianei Bețivu, ofițerul de presă al IGP, în acest caz a fost formată o echipă multidisciplinară, din componența căreia a făcut parte un polițist, un medic, un psiholog, dar și angajați ai primărie. Familia a fost invitată la ședința comisiei unde s-a discutat cu părinți, dar și s-a luat decizia de a fi monitorizata, inclusiv să le acorde asistență psiholog etc.