Maria Andriuță - pasionată de gastronomie și un gurmand adevărat. "Pentru mine, gătirea este un fel de meditație în care te poți scufunda totalmente în procesul de creație. Și probabil ca este cel mai rapid mod să savurezi rezultatul muncii tale!) :) "
După o iarnă îndelungată și geroasă, tuturor le e dor de primăvară, iarbă verde și legume proaspete. Vă voi vorbi despre o rețetă simplă, care în condițiile noastre, poate fi gătită aproape anul împrejur și, de fapt, păstra în suflet primăvara pentru orice ocazie.
Vom avea nevoie de:
Fasole verde 500 g
1 lămâie
2 căței de usturoi
Pătrunjel și mărar (desigur ar fi mai bine coriandru și busuioc, dar aceasta deja depinde de sezon)
Ulei de măsline
Totul este foarte simplu – fierbem apa, o condimentăm cu sare și așeazăm în ea fasolea.
Între timp, tocăm mărunt usturoiul și verdeața.
Fasolea se fierbe aproximativ 7-10 minute, dacă aceasta este congelată. Dacă este proaspătă de vară, atunci mai mult, important e să nu se fiarbă prea mult timp, dar și cea nefiartă, prea probabil să trezească cuvinte de laudă la adresa gospodinei))) Deci, încercăm cu furculița fasolea, ea trebuie să se înfigă ușor, dar, în același timp, fasolea trebuie să-și păstreze forma. Vă voi spune un secret: pentru ca fasolea să rămână de culoare verde aprinsă, după ce se fierbe, fasolea trebuie spălată cu apă rece ca gheața sau pusă într-un bol cu gheață.
După ce se spală, fasolea se toarnă într-un bol și se adaugă toate ingredientele rămase: sucul unei lămâi de dimensiuni mari, usturoiul tocat și verdeața, uleiul de măsline și sarea. Fasolea trebuie să fie acrișoară și picantă datorită usturoiului, pentru iubitorii de piperat, se poate adăuga și ardeiul chili.
Atent amestecăm toate ingredientele și servim, având în vedere cantitatea corectă a condimentelor, vă asigur că, și cel, care are o atitudine sceptică față de fasole o va iubi pentru întotdeauna!