La prima vedere, când întâlnim o mămică de gemeni pe stradă, ne vine gândul “ce noroc pe capul ei”! Da, așa și este, însă, la pachet cu norocul vin de două ori mai multe griji, nopți nedormite și zile zbuciumate. Tocmai din acest motiv, Aurelia Zlotea, o mămică de gemeni, alături de “albinuțele” sale, Olga Soltan, Victoria Vlas, Sofia Cerlat, Viorica Dobreanschi și Aliona Baciu, au creat cea mai tare comunitate dedicată tuturor mămicilor de gemeni. Acolo își împărtășesc fricile, provocările, fericirea, împlinirile și succesele.
Cum și când v-a venit ideea să creați comunitatea "Mămici și viitoare mămici de gemeni"?
Comunitatea “Mămici și viitoare mămici de gemeni” a apărut pe 23 iunie 2015, când eu, fiind însărcinată cu gemenele Miriam și Medeea, am hotărât să creez un grup pentru mămicile care sunt în aceeași situație ca și mine.
Toate administratoarele comunității sunteți mămici de gemeni?
Toate moderatoarele și membrii acestei comunități sunt părinți de gemeni, cu excepția câtorva fotografi cu care colaborăm și reprezentanți mass-media care ne urmăresc și ne promovează.
Cum v-ați găsit una pe alta? Sunteți prietene și în afara proiectului?
Cu multe mămici ne-am cunoscut la maternitate, în primele zile după naștere. Chiar aș vrea să le mulțumesc încă o dată mămicilor de gemeni Daniela Poia și Lenuța Vasilache, care mi-au oferit un suport psihologic enorm și cu care am legat prietenii frumoase. Acțiunile comune, cu siguranță, ne-au împrietenit, ne întâlnim o dată pe lună la ședințe cu psihologul, mai des în acțiuni comune cu copilașii și comunicăm mult pe rețelele de socializare.
Cum e să combinați viața de familie, având gemeni, cu activitatea profesională?
În afara grupului, sunt studentă la masterat, activă într-un proiect politic cu funcție de conducere de pe când fetele aveau doar 4 luni și gestionez o afacere de familie, fiind în concediul de maternitate.
Comunitatea a fost gândită ca o posibilă sursă de venit sau e doar o plăcere?
Comunitatea nu a fost gândită drept o afacere și nu va fi vreodată, este o plăcere enormă pentru mine, un refugiu, un hobby, unde am susținere și înțelegere.
V-ați așteptat ca această comunitate să devină atât de cunoscută într-o perioadă scurtă de timp?
Avem 2 ani jumătate de la creare și, sinceră să fiu, mizam pe o cifră mult mai mică, cifra de 1500 de persoane e o surpriză pentru noi toți. Vreau să menționez că în baza regulamentului de grup și a cerințelor mămicilor, admiratorii noștri și persoanele care își doresc gemeni nu pot accede la grup. Sunt acceptate doar mamele care au sau așteaptă multipleți.
Care a fost scopul creării acestui grup?
Scopul creării comunității a fost socializarea, informarea și depășirea situațiilor dificile cu ajutorul mămicilor care au făcut față cu brio acestor provocări.
Ce teme discutați în comunitate?
Discutăm diferite teme, începând cu nașterea prematură, care e destul de des întâlnită printre mămicile de gemeni până la alăptarea simultană și de lungă durată, care necesită cunoștințe. De asemenea, ne consultăm în privința achiziționării unor lucruri necesare copiilor, cerem informație cu privire la specialiști, ne susținem atunci când una dintre noi participă la vreun concurs și ne felicităm atunci când avem vreo aniversare.
Ați organizat vreun eveniment cu graviduțele sau mămicile de gemeni?
Am participat la două ediții a Festivalului “MAI DULCE”, organizat de Nata Albot. În 2016, cu o “Expoziție foto” pe pânză, iar în 2017 cu “Parada gemenilor“, unde au participat circa 50 de perechi de gemeni cu părinții lor. În luna iunie am sărbătorit cu fast împreună cu copiii jubileul de 2 ani de la lansarea comunității. Recent, la inițiativa fotografului Irina Spinei, am organizat o ședință foto cu genericul “Tătici de gemeni”. Primăvara trecută, am lansat logo-ul comunității “You dont scare me i have twins” imprimat pe maiouri și am participat cu copiii la o ședință foto deosebită, într-un ring de box. Tot pe atunci am organizat un picnic într-un parc din Capitală, unde am petrecut timpul frumos împreună, am comunicat, ne-am distrat și am făcut multe poze.
Care sunt planurile de viitor?
Pentru că ne dorim să creștem, recent am primit aprobarea Ministerului Justiției și am creat un ONG cu denumirea “Părinți de gemeni”. Mai durează încă puțin până când terminăm cu baza legală, însă vreau să mulțumesc enorm mămicilor din Consiliul Administrativ, care mă ajută și vin cu inițiative frumoase: Olga Soltan, Victoria Vlas, Sofia Cerlat, Viorica Dobreanschi și Aliona Baciu. Ne punem mari speranțe în acest proiect și sunt sigură că cu o așa echipă puternică, le vom realiza.
Sursa: Mamaplus.MD