În perioada de debut al bolilor respiratorii organismul uman reacționează prin tuse. Aceasta este un mecanism de protecție, care apare spontan, ca rezultat al iritației sistemului respirator. Acest prim simptom  de afectare a aparatului respirator, poate fi și un prim simptom    de afectare a tractului gastrointestinal, al unor boli cardiace. Tusea în timpul sarcinii trebuie tratată neapărat,  precum și trebuie  de stabilit cauza apariției ei.

Profilaxia și tratamentul tusei în timpul sarcinii

Imunitatea organismului în timpul gravidității este scăzută. Tusea este foarte periculoasă în timpul gravidității, pentru că se contractă nu doar mușchii abdominali, dar și ai uterului. Ceea ce cauzează creșterea tonusului muscular și sporește iminența de avort în primul trimestru de sarcină, iar   la un stadiu mai înaintat – pericolul unei nașteri premature. Pentru a evita eventualele complicații, tusea trebuie tratată  imediat.

Tusea uscată

Tratarea tusei se face de urgență în această perioadă, pentru că este periculoasă atît pentru mamă, cît și pentru făt. Cea mai neplăcută și mai complicată este tusea seacă. Este o tuse fără mucozități și poate cauza vomă.  Tusea seacă care durează mai mult timp, însoțită de febră înaltă, indică o infecție a plămînilor.

În principal, tusea seacă este determinată de viruși sau IRVA. În cazul inflamației coardelor vocale și a laringelui  se observă o tuse răgușită, sufocantă, care trebuie tratată imediat. O tuse cu crize, cu vomă indică o bronșită astmatică sau o tuse convulsivă.

Tusea seacă istovitoare, dificultățile respiratorii, în special în timpul nopții, vîrtejurile  indică o insuficiență cardiacă. Încordarea mușchilor abdominali sau prezența simptomelor enumerate și insomniile influențează negativ asupra mamei și copilului. Pentru ameliorarea stării gravidei trebuie neapărat de indicat diferite preparate medicamentoase pentru calmarea tusei și a durerii,  pentru stimularea expectorațiilor.

Preparatele trebuie alese cu atenție și de citit cu atenție compoziția acestora. Acestea nu trebuie să aibă efecte narcotice. În primul trimestru nu se recomandă administrarea  medicamentelor, ci doar a preparatelor tradiționale. Atenție  la reacția organismului la aceste medicamente.

Tusea umedă

Tusea umedă apare după o răceală obișnuită și ca rezultat al unor boli, precum răceala, pneumonia, bronșita, rinita. Culoarea mucozității este un indiciu la stabilirea diagnozei.   Culoarea transparentă și albă – bronșită astmatică, nuanță gălbuie –  infecții ale plămînilor. Tusea umedă apare, în majoritatea cazurilor, toamna sau iarna, cînd se acutizează răcelile și în majoritatea cazurilor apar semne de început de bronșită.

Dacă nu se tratează aceste simptome, crește tonusul muscular al uterului, poate apărea hipoxia intrauterină din cauza insuficienței de oxigen și a substanțelor nutritive transmise fătului.

E posibilă chiar stratificarea placentei, apariția hemoragiei  și creșterea tensiunii arteriale.  Trebuie de adresat la medic ca să prescrie un tratament corect și modern, pentru a evita complicațiile și stimularea expectorațiilor. 

Profilaxia și tratamentul tusei în timpul sarcinii

Cu ce trebuie tratată tusea în timpul sarcinii

Mai întîi trebuie de eliminat sursa de infecție: virus, infecție, alergie. Apoi e necesar de stimulat trecerea tusei seci în tuse umedă, pentru a determina procesul de eliminare a mucozității și a infecției. Orice tratament se începe la indicația medicului, care a determinat tipul tusei, starea generală  a gravidei și alți factori.

În timpul sarcinii multe, preparate medicamentoase sînt interzise, unele pot dăuna copilului și cauza dezvoltarea unor vicii. Chiar și preparatele naturale și ierburile pot fi interzise în această perioadă. Medicina populară e bogată în rețete eficiente pentru înlăturarea primelor simptome ale bolii și absolut inofensive.

Dar înainte de începe un tratament trebuie să ceri sfatul unui medic , pentru că unele componente ale preparatele naturale pot cauza alergii mamei și fătului

Tratarea tusei în timpul sarcinii

Orice boală și tratamentul acesteia se răsfrînge negativ asupra stării de sănătate a copilului. Există niște reguli simple de tratare a tusei la femeile însărcinate:

• evitați locurile aglomerate

• dacă observați în preajmă o persoană bolnavă, îndepărtați-vă

• țineți gura închisă și respirați pe nas în locurile publice

• după plimbare, spălați-vă minuțios pe mîini și faceți spălături ale nasului 

• faceți gargare cu apă fiartă de temperatura camerei

• umeziți aerul din cameră, aerisiți bine

• plimbați-vă cît mai mult la aer curat

• îmbrăcați-vă adecvat timpului de afară

• evitați schimbările bruște de climă

Profilaxia și tratamentul tusei în timpul sarcinii

Femeile care prețuiesc sănătatea lor și sănătatea micuțului și nu vor să apeleze la măsuri cardinale  de tratare a tusei, preparatul natural pe bază de plante „Prospan”, e anume ceea ce trebuie. În componența lui intră extract de frunze de iederă, care are un efect  expectorant, mucolitic, bronhospasmolitic. Reduce vîscozitatea mucozității și ajută la eliminarea acesteia. Pentru comoditatea utilizării se produce sub formă de tablete efervescente, suspensie  și picături, prevăzute pentru administrare orală sau inhalații. Preparatul nu conține alcool, zahăr sau coloranți. Profilaxia și tratamentul tusei în timpul sarcinii
 

Deși Propan are o serie întreagă de efecte pozitive, un nivel înalt de siguranță, demonstrat prin studii clinice, și foarte puține contraindicații, înainte de administrarea preparatului citiți obligatoriu instrucțiunile de utilizare și consultați un medic.  

Profilaxia și tratamentul tusei în timpul sarcinii