Potrivit unui studiu realizat de cercetătorii de la Universiatatea Harvard, băieții care sunt foarte atașați de mamele lor sunt mai fericiți și au mai mult succes în viață.  Așa că, dacă ai un băiat mămos, nu este cazul să te îngrijorezi. 

mamaplus

Lumea tinde să creadă că băieții legați de fusta mamei ar fi nesiguri pe ei și slabi. Oamenii de știință vin să infirme toate aceste legende. Grand Study, cercetare realizată de Universitatea din Harvard, a urmărit schimbările de personalitate a oamenilor timp de mai bine de 80 de ani și a scos la iveală lucruri surprinzătoare despre natura umană. 

Potrivit oamenilor de știință, bărbații care au fost toată viața foarte apropiați de mamele lor au un randament profesional mai bun și venituri mult mai mari decât cei care s-au desprins mai repede de cele care le-au dat viață. Mai mult, și sănătatea celor mai mămoși are de câștigat. Bolile ca Alzheimer sau demența sunt mult mai bine ținute sub control de bărbații care și-au ținut mamele aproape.

Băieții mămoși nu au probleme la școală

Oameni de știință de la Universitatea din Reading au demonstrat că atunci când băieții nu dezvoltă o formă puternică de atașament față de mamele lor, devin mai agresivi și tind să distrugă totul din jur la vârste mici.

Fiind maturi vor avea o teamă greu de vindecat de intimitate și vor fi porniți mai degrabă să îi înșele pe cei jur. Acest lucru se întâmplă pentru că prima femeie din viața lor i-a respins și nu le-a oferit destulă afecțiune a explicat dr. Michael Kimmel, sociolog, conducătorul studiului.

Asociația Americană de Psihologie a făcut o cercetare la care au participat 426 de băieți de vârstă școlară din New York. De aici a reieșit că băieții care erau apropiați de mama lor nu aveau nicio problemă cu definirea masculinității, nu se confruntau cu anxietate, depresie, iar rezultatele lor școlare erau peste medie.

Niciunul dintre studii nu a arătat că apropierea băieților de tații lor ar avea aceleași efecte.

Sursa