Există şapte obiecte pe care nu este indicat să le oferiți cadou şi nici să le primiți, pentru că ele aduc ghinion. Fie prevestesc o despărțire, fie aduc boală, fie vă fură frumusețea sau energia, susține bioenergoterapeutul Lidia Fecioru.

„S-a înrădăcinat în timp că un lucru oferit cadou aduce bucurie sau necaz. De mult timp, a fost cunoscut faptul că darurile pot purta nu numai bucurie, dar şi energii negative. Există cele şapte cadouri care nu pot fi acceptate, pentru că aduc ghinion şi boli”, a spus Lidia Fecioru în cadrul unei emisiuni.

Primul obiect care nu poate fi acceptat drept cadou este ceasul. Un semn rău este să dăruieşti un ceas. Se crede că un astfel de cadou poate avertiza o separare, o despărțire. 

Florile galbene dăruite unei femei reprezintă un mesaj de separare timpurie. Ele sunt, într-un fel, talismanul geloziei.

Cât despre un cuțit primit în dar, aceasta spune că „va poate tăia soarta”. Ca acest lucru să nu se întâmple, este necesar ca atunci când primiți cadoul în dar, să plătiți acel cuțit primit cu o monedă. La fel, când primiți lenjerie intimă, batistă, oglindă, e bine să le plătiți cu un ban înapoi.

Şi oglinda face parte din lista obiectelor interzise. Acest obiect, dăruit unei femei, de către o altă femeie, îi poate fura frumusețea, energia, strălucirea. Un astfel de dar trebuie să fie luat cu mare precauție de la cine îl primeşte.

Vase şi farfurii nu trebuie să fie date prietenilor sau surorilor. Împreună cu ele preiei, involuntar, problemele, durerile şi bolile. La fel, în schimbul lor, trebuie să se dea o monedă. 

Şi vasele mari (precum fructierele, salatierele) trebuie să fie date foarte atent. Un astfel de cadou poate duce la scăderea sănătății şi poate distruge planurile pentru viitor. Obligatoriu, trebuie să pui ceva în ele.

Cât despre portofele, genți şi rucsacuri, ar trebui să aibă înăuntru o mică sumă de bani, atunci când sunt oferite în dar. În caz contrar, fluxul de numerar al beneficiarului poate fi transmis către cel căruia îi dăruieşti cadoul.

Dacă primiți perle cadou, trebuie să fiți atente atunci când le purtați. La perle, trebuie să ştiți că nu se poartă una singură. Dacă aveți inel cu o perlă, nu-l purtați singur. La acel inel, puteți adăuga un pandantiv cu perlă, o pereche de cercei sau o brățară care să aibă o astfel de piatră prețioasă.