Luna în care se naște copilul tău poate avea o influență importantă asupra sănătății sale, arată câteva studii recente. Printre acestea se numără astmul și alte probleme pulmonare. Dacă bebelușul tău se naște în lunile de iarnă, mai ales între lunile noiembrie și ianuarie, este posibil că, atunci când va fi adult să sufere de probleme de sănătate a plămânilor, arată studiul citat de publicația britanică The Daily Mail.

Alți factori care contribuie la agravarea bolilor pulmonare sunt vârsta mamei și faptul că mama este fumătoare.

De asemenea, copiii născuți prin cezariană ar putea avea probleme pulmonare. Totodată, copiii născuți în lunile de iarnă ar putea avea un nivel mai scăzut de vitamina D, ceea ce favorizează apariția problemelor respiratorii.

Pe de altă parte. studiul a mai arătat că existența unui animal de companie în casa face ca micuții să dezvolte plămâni mai puternici. Același lucru este valabil și în cazul în care în familie sunt mai mulți copii, mai mari ca vârstă decât bebelușul.

Concluziile au fost făcute publice de dr. Cecilia Svanes, de la Centrul de Sănătate Publică al Universității Bergen din Norvegia.