Maca este o plantă cu multiple proprietăți benefice pentru sănătate. În primul rând, maca este rădăcina unei plante care se găsește în America de Sud, în țări precum Peru, Bolivia sau Paraguay. Deși lumea occidentală a aflat relativ recent ce este maca, această rădăcinoasă este folosită de mii de ani. Are proprietăți terapeutice remarcabile. De la sporirea fertilității și până la susținerea metabolismului, maca le acoperă pe toate. Maca poate fi găsită sub formă de pudră sau capsule.
Acest produs îi poate ajuta cu succes și pe cei care se confruntă cu stresul la locul de muncă sau în alte situații similare. De asemenea, conferă o stare puternică de energie și vitalitate. Așa că bate orice cafea sau espresso!
Maca echilibrează hormonal și conferă vitalitate. Femeile însă trebuie să-l consume doar între menstruații și ovulații și să întrerupă administrarea în timpul perioadei de sarcină.
Trebuie să rețineți că aceste plante, deși sunt ușor de achiziționat, nu trebuie utilizate excesiv și este mai bine să cerem sfatul unui specialist în ce privește modul lor de administrare și concentrația necesară, deoarece pot prezenta efecte adverse (inclusiv asupra fătului) sau interacțiuni cu medicamente pentru fertilitate. De asemenea, nu uitați că nu vor avea efect imediat, ci este necesară o utilizare de cel puțin câteva luni.
Se pare că maca intensifică dorința sexuală
Maca este o plantă folosită în trecut ca afrodiziac, pentru îmbunătățirea performanțelor sexuale. Pe lângă faptul că stimulează funcția erectilă, maca îmbunătățește funcția testiculară prin creșterea numărului și a calității spermatozoizilor.
Tocmai de aceea, nu ar fi rău ca tu și partenerul tău să luați extract de maca din când în când. Se pot lua și suplimente, așa că nu este obligatoriu să le iei în sucuri, smoothie-uri sau alte modalități. Studiile au arătat că sunt necesare 6 săptămâni de cură cu maca, pentru ca rezultatele să fie evidente.
De asemenea, este indicat și ca bărbații să facă astfel de cure cu maca, dar nu doar pentru libidou, ci și pentru sporirea fertilității masculine.
Femeile care au suferit din pricina dezechilibrelor hormonale, ar putea să adauge în dieta lor curentă și extractul de maca. Are rolul de a susține funcțiile glandei pituitare, responsabilă pentru activitatea endocrină. Așa că te va ajuta să reglezi funcțiile endocrine și ai putea rămâne însărcinată mai ușor.
Maca este recomandată și femeilor aflate la menopauză și celor care experimentează stările specifice acestei perioade. Așa că te poate ajuta să previi insomniile, agitația și bufeurile specifice. Are rolul de a echilibra hormonii din corp și susține absortia calciului. Ceea ce este o veste minunată, având în vedere că multe femei dezvoltă osteoporoză, în special după ce au intrat la menopauză.
Contraindicații pentru maca
Aceasta plantă nu este recomandată celor care suferă de boli cardiovasculare. Maca este interzisă bărbaților cu diagnostic de cancer de prostată și femeilor cu istoric de cancer de sân sau orice altă formă de cancer modulată hormonal. Femeile gravide și cele care alăptează vor consulta medicul înainte de utilizare.