În procesul de slăbire, dacă vrei să scapi de centrimetri în plus din talie, pâinea trebuie exclusă din meniu. Această regulă este valabilă pentru pâinea albă, bogată în carbohidați, amidon și calorii nesănătoase.

Cu toate acestea, nu toate tipurile de pâine determină organismul să stocheze grăsime în locuri precum burta. Există un tip de pâine care este recomandat în procesul de slăbire. Află care sunt beneficiile acesteia pentru sănătate și de ce o poți consuma, chiar dacă ești la dietă.

Ce efecte are consumul de pâine asupra grăsimii de pe abdomen

Pâinea albă făcută cu drojdie de panificație este un inamic al pierderii în greutate. Pâinea albă nu este sățioasă și crește riscul de apariție a diabetului zaharat. Acest lucru este datorat conținutului său mare de amidon, pe care organismul îl transformă în zahăr și grăsimi.

De asemenea, are un conținut scăzut de fibre și predispune la constipație. Dacă te afli într-un proces de slăbire și nu poți exclude pâinea din dieta ta zilnică, poți alege pâinea din aluat crud, ca alternativă sănătoasă.

Pâinea din aluat crud (Sourdough)

Pâinea din aluat crud, acrișor este mai prietenoasă cu talia decât pâinea albă. Acest lucru se datorează aluatului din care este făcută.

mamaplus

Aluatul are la bază un amestec de făină, apă, drojdie de fermentație și bacterii lactice. Aluatul este lăsat să fermenteze timp de zile, uneori chiar și săptămâni.

Drojdia de fermentație este o cultură vie de microbi, care sunt cultivați din făina cu care este făcută pâinea și din aerul la care este expusă. Astfel, pâinea din aluat acrișor este mai bogată în vitamine și nutrienți decât pâinea albă.

Pâinea din aluat crud are un conținut ridicat fibre și nu contribuie la creșterea glicemiei. Fibrele îmbunătățesc digestia.

Totodată, datorită conținutului mare fibre, pâinea din aluat crud contribuie la creșterea senzației de sațietate, astfel încât te poate ajuta să scapi de grăsimea de pe abdomen, pentru că inhibă pofta de alimente dulci, bogate în calorii.

Ce beneficii are pâinea din aluat crud

Metoda de fermentație a aluatului din care este făcută pâinea îi modifică structura, astfel încât aceasta are un conținut scăzut de gluten.

Conținutul scăzut de gluten scade indicele glicemic (IG) al pâinii, ceea ce înseamnă că este nevoie de mai mult timp pentru a fi digerată, comparativ cu pâinea albă făcută cu drojdie obișnuită.

“Acest lucru reduce sarcina glicemică asupra organismului. Iar atunci când scădeți sarcina glicemică, s-ar putea să vă fie mai ușor să gestionați greutatea.”, potrivit specialiștilor Clinicii Mayo, citați de Health.

Îmbunătățește sănătatea inimii

mamaplus

Conținutul de fibre și sodiu al pâinii cu aluat crud sprijină o dietă sănătoasă pentru inimă. De asemenea, conține potasiu, fosfor și sodiu care ajută la menținerea ritmurilor cardiace sănătoase.

Potasiul este asociat cu reglarea tensiunii arteriale, ambele fiind elemente esențiale ale sănătății inimii.

Legătura dintre consumul de pâine din aluat acrișor și grăsimea de pe abdomen
Pâinea Sourdough este considerat un potențial instrument de luptă împotriva grăsimii. Iată ce efecte are consumul de pâine asupra grăsimii de pe abdomen. Pâinea din aluat crud are un conținut ridicat de probiotice, spune Parade.

Probioticele, în asociere cu nivelul scăzut al indicelui glicemic din pâine influențează maniera în care organismul stochează sau nu grăsimile sau dacă le utilizează pentru energie.

O comparație a pâinilor oferită de un studiu recent indică faptul că indicele glicemic al aluatului acrișor este de 54. Pentru pâinea albă nivelul indicelui glicemic este de 71.