Toate mamele caută tort fără zahăr pentru copii, pentru că este sănătos. Vestea bună este că nu este foarte greu să-l faci acasă.
Ingrediente:
- 60 g făină de cocos
- 1 praf de sare
- 2 g praf de copt
- 5 ouă
- 112 g ulei de cocos
- 175 ml miere sau sirop de arțar
- 1 linguriță extract de vanilie
- 1 linguriță de zeamă de lămâie
- 50 g dulceață de zmeură fără zahăr
- 230 g ulei de cocos
- 70 g miere
- 2 lingurițe amidon de porumb
- 4 lingurițe făină de cocos
- 2 lingurițe de cremă de cocos
Mod de preparare
Se preîncălzește cuptorul la 180ºC. Se tapetează cu hârtie de copt două tăvi cu diametrul de 10 cm.
Într-un bol se amestecă toate ingredientele solide și se lasă deoparte. Se iau două ouă și se separă albușurile de gălbenuș. Într-un vas mare se amestecă 3 ouă întregi, gălbenușurile de la cele 2 ouă separate, uleiul de cocos, mierea, extractul de vanilie și zeama de lămâie. Când s-au omogenizat se toarnă peste ingredientele uscate și se încorporează cu ajutorul unui tel.
În alt bol se bat albușurile spumă și apoi se pun peste amestecul de mai sus, amestecându-se de sus în jos.
Se împarte aluatul în 2 și se pune în cele două tăvi și se dau la cuptor pentru 20-25 de minute. Apoi, se scot și se lasă să se răcească 5-10 minute.
Pentru cremă se amestecă toate ingredientele, mai puțin crema de cocos. Se insistă până compoziția crește în volum, apoi se adugă crema de cocos. Se dă la rece până se folosește.
Cele două blaturi de tort se taie în două. Se pune prima felie într-un inel cu diagonala de 10. Se pun un strat de cremă și puțină dulceață de zmeură. Se acoperă cu următoarea felie. Se pun iar cremă și dulceață. Se continuă până se termină blaturile, apoi se dă la rece o oră. La final se îmbracă în cremă.
Se decorează cu fructe proaspete.