mamaplus

Un copil de 12 ani a câştigat titlul de campion al Spaniei la canotaj

-
//
09.04.2019

Un băiat originar din Moldova, în vârstă de doar 12 ani, a câştigat titlul de campion al Spaniei la canotaj şi va reprezenta ţara la turneul european. Djamili Roman a luptat pentru medalia de aur alături de alți 900 de participanţi. Vestea despre victorie a primit-o iniţial ca pe o glumă, pentru că emoţiile erau prea mari. 

 

mamaplus

Familia lui Djamili Roman este stabilită de şapte ani în oraşul Santander din Spania. Ei sunt originari din satul Paşcani, raionul Criuleni. Copilul a îndrăgit canotajul de îndată ce a luat vâslele în mână. Deja de patru ani, face antrenamente de cel puţin patru ori pe săptămână. 

"Competiția a durat în jur de 20 de minute. Am fost concentrat și nu a fost greu", a aspus Djamili Roman, canotor.

"Competiția a fost foarte grea. A fost foarte mult vint.30 km pe oră și a fost vînt lateral.Adica putea în orice moment să cadă din barca. MUSCA Emoțiile nu au reușit să mă copleșește pentru că a fost foarte multa lume peste 900 de canoisti", a zis Anastasia Roman, mama sportivului.

Până acum, Djamili Roman, a participat la mai multe competiţii, unde a reuşit să obţină zeci de medalii. 

"Trebuie să îţi menţii echilibrul, să porţi vestă de protecție că să nu te îneci", a zis Anastasia Roman, mama sportivului.

Părinţii sunt mândri de succesele copilulului şi îl susţin în toate. Mama a fost cea care şi-a înscris băiatul la înot şi canotaj. Tânărul mai practică fotbal şi box.

"Avem multe riuri alături și este marea Cantabria sau oceanul Atlantic este foarte aproape ai avem posibilitatea a merge la mai multe tipuri de sport. Mie de mica mi-a plăcut sportul de apa", a spus Anastasia Roman, mama sportivului.

La sfârşitul săptămânii, Djamili Roman va participa la o nouă competiţie în Spania, alături de sportivi din peste 30 de cluburi de canotaj.

Sursa: publika.md