mamaplus

Ce reguli trebuie să respecte moldovenii care vor să călătorească în Ucraina

-
//
10.06.2021

Moldovenii care doresc să plece sau să tranziteze teritoriul Ucrainei o pot face prezentând la punctul de trecere a frontierei de stat polița de asigurare medicală care să acopere costurile unui eventual tratament pentru COVID-19 și să prezinte un test negativ la COVID-19. Precizările au fost făcute de Ambasada Ucrainei în Republica Moldova.

La 2 iunie 2021, Guvernul Ucrainei a extins lista actelor, unde prezența cărora li se permite intrarea pe teritoriul țării vecine, fără autoizolare obligatorie.

Mai exact, cetățenii străini și apatrizii, inclusiv certificatele de ședere temporară în Ucraina (cu excepția categoriilor de drept), pentru intrarea în țară, cu excepția poliței de asigurare pentru întregul termen de ședere în Ucraina care acoperă cheltuielile legate de tratamentul COVID-19 trebuie să aibă rezultatul negativ al testării PLR pentru COVID-19 sau testului expres pentru determinarea antigenului coronavirus SARS-CoV-2, care s-a efectuat cu cel mult 72 de ore înainte de trecerea frontierei de stat.

Totodată, aceștia trebuie să prezinte și un document care confirmă primirea unui curs complet de vaccinare anti COVID-19 cu serurile aprobate de Organizația Mondială a Sănătății, incluse în lista de urgență permisă, eliberată în engleză sau tradusă în engleză. Testarea și certificatele de vaccinare nu sunt necesare copiilor sub 12 ani.