mamaplus

O elevă de 9 ani a murit după ce a fost împinsă de o colegă, pe coridorul şcolii

-
//
19.01.2022

Durere fără margini pentru o întreagă familie, după ce fetița lor de doar 9 ani s-a sting din viață într-un mod tragic, în urma unui incident la şcoală cu o colegă de clasă. În lacrimi, cu inima zdrobită şi cu o suferință pe care doar un părinte o poate înțelege cu adevărat, tatăl micuței a spus că fata a fost lovită de una dintre colegele ei de clasă în timp ce alergau. Copila s-a lovit cu capul de perete, pe coridorul şcolii la care învăța, în Quinzou, China.

În acea dimineață, elevii alergau spre sălile de clasă, bucuroşi că urma ora de educație fizică. La scurt timp însă, camerele de supraveghere îl surprind pe profesorul de educație fizică ducând în brațe fetița de 9 ani în cancelarie. Tatăl a menționat că în urma impactului micuța a leşinat, dar şi-a revenit şi le-a spus cadrelor didactice care se aflau la fața locului că se simte bine.

Colega care a lovit-o i-a cerut ulterior iertare, ora de educație fizică continuând ca şi când nimic nu s-ar fi întâmplat. Când s-a întors acasă la ora prânzului pentru a lua masa cu familia „se simțea amețită”, a explicat tatăl, dar nu a acordat atenție şi nu a oferit mai multe detalii, spunând că este bine, apoi s-a întors la şcoală.

Fetița de 9 ani a ajuns în comă la spital

Câteva ore mai târziu, un profesor l-a sunat pe tată spunându-i că fiica lui „are stări de greață şi vomită”. L-a scurt timp a primit un alt apel de la şcoală în care i s-a explicat că fusese lovită pe coridor în acea dimineață.

„Mi-a spus că a uitat să mănânce pachețelul dat de mine la prânz. Acesta a fost ultimul lucru pe care mi l-a spus fiica mea. Am fost tulburat. Am cerut explicații şi am certat profesorii, acuzându-i că nu au detectat problema mai devreme”, a povestit tatăl.

Observase că deasupra urechii fiicei sale apăruse o umflătură de mărimea unui ou şi a chemat de urgență ambulanța, dar nu a mai aşteptat echipajul şi a pornit singur spre spital cu fiica lui în maşină.

La unitatea de primiri urgențe, medicii au informat familia că fetița a suferit o hemoragie cerebrală cauzată în urma incidentului de la şcoală, şansele ca aceasta să-şi mai revină vreodată fiind infime. După 9 zile de comă copila a murit.

Organele fetei au fost donate

Tatăl a decis să-i doneze organele spunând: „Nu vreau să fiu un erou lăudat de alții. Vreau doar să las inima fiicei mele să bată în continuare”. Nu și-a imaginat niciodată că va fi implicat într-o asemenea decizie, dar a dat permisiunea ca organele fiicei sale, inclusiv corneea, inima și rinichii ei, să îi ajute pe alții.

Instituția de învățământ a adresat scuze publice familiei fetei pentru evenimentul tragic.