mamaplus

Mama fetiței hărțuite sexual în scara unui bloc de la Buiucani a sesizat Poliția

-
//
03.09.2022

Mama copilei care a fost agresată sexual de un individ, în scara unui bloc de la Buiucani, a sesizat Poliția, după ce fetița i-a povestit ce i s-a întâmplat. „Pe acest caz a fost pornit un proces penal în baza articolului 173, Cod Penal, „Hărţuirea sexuală”, iar suspectul urmează a fi identificat și reținut”, a declarat Diana Fetco, șefa Secției Comunicare și Protocol a Inspectoratului General al Poliției.

„Cazul a fost înregistrat ieri și, respectiv, a fost pornit un proces penal. Am fost sesizați de mămica fetiței. Copilul i-a povestit, ea s-a gândit că e copil, că poate mai spune ceva imaginar, iar când s-a convins că e adevărat, s-a adresat la Poliție. Am reușit să ridicăm imaginile de pe 10 camere de supraveghere. La moment se procesează informațiile și urmează identificarea persoanei, cu reținerea acesteia”, a declarat, pentru Unimedia, Diana Fetco, șefa Secției Comunicare și Protocol a IGP.

Procesul penal a fost inițiat în baza articolului 173, Cod Penal, „Hărţuirea sexuală”. Dacă va fi găsit vinovat, suspectul riscă amendă în mărime de la 650 la 850 unităţi convenţionale, muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 140 la 240 de ore, sau închisoare de până la 3 ani.

Cazul șocant a avut loc în scara unui bloc din sectorul Buiucani al capitalei. Un bărbat a fost surprins de camerele de supraveghere în timp ce atingea în locuri intime o copilă care încerca să urce scările cu bicicleta sa.