La Glodeni a fost deschisă o creșă socială

La Glodeni a fost deschisă o creșă socială

-
//
18.09.2017

Copiii din familiile social vulnerabile din Glodeni își pot petrece zilele la creșa socială Buburuza, care a fost creată de CCF/ HHC Moldova împreună cu Primăria Glodeni, în cadrul unui proiect realizat în parteneriat cu UNICEF, Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale.

La Glodeni a fost deschisă o creșă socială

Creșa are 12 locuri și este deschisă de la începutul acestei veri. Este destinată copiilor cu vârsta de la 4 luni până la 3 ani, care provin din familii vulnerabile și riscă să fie separați de părinți din cauza sărăciei sau a altor dificultăți de ordin social.

 Acest serviciu le va permite copiilor să se afle toată ziua în grija educatorilor, în timp ce părinții lor, în special mamele sau tații singuri, se pot angaja la lucru. Aceasta este dotată conform standardelor și funcționează în regim de grădiniță obișnuită.

Copiii se bucură de îngrijirea specifică vârstei fragede: plimbarea, schimbarea scutecelor, hrănirea, somnul, joaca etc. La finalizarea lucrărilor de renovare creșa a fost preluată în gestiunea Primăriei Glodeni, care va finanța în continuare acest serviciu social foarte important pentru familiile vulnerabile din oraș.

La Glodeni a fost deschisă o creșă socială

Creșa socială din Glodeni este unul dintre rezultatele proiectului Copiii de vârstă mică înțelegem necesitățile, dezvoltăm serviciile, reformăm sistemul, realizat de CCF/HHC Moldova în parteneriat cu UNICEF. Costul total al reparațiilor și dotărilor constituie circa 20 mii de euro.

În 2012 serviciul creșelor sociale, dezvoltat de CCF/HHC a fost premiat de Fundaţia Austriacă ERSTE pentru inovaţii sociale. Totodată, acest serviciu a fost inclus în Compendiumul Biroului UNICEF pentru Europa de Est și Asia Centrală ca practică de succes în susţinerea copiilor de vârstă fragedă. De-a lungul celor 13 ani de activitate în domeniul sistemului de protecţie a copilului, CCF/HHC Moldova a deschis 5 creșe sociale.

Sursa: revista.un.md