mamaplus

Festivalul de Creație Incluzivă „Moldova mea, leagăn de flori!” la Vadul lui Vodă

-
//
13.09.2022

Primăria municipiului Chișinău informează că în zilele de 17-18 septembrie, a. c., se va desfășura Festivalul de Creație Incluzivă „Moldova mea, leagăn de flori", ediția a III-a, care are drept scop consolidarea sistemului de protecție a persoanelor cu dizabilități.

Deschiderea Festivalului va avea loc la Tabăra de odihnă „Cireșarii" din orașul Vadul lui Vodă, pe 17 septembrie 2022, ora 10:00.  

Timp de 2 zile, în cadrul evenimentului vor fi organizate diverse activități cu implicarea copiilor cu necesități speciale: master class-uri, expoziții de pictură, grafică și artă decorativă, activități literar-muzicale și coregrafice, competiții sportive etc.

Peste 200 de copii cu cerințe educaționale speciale vor fi implicați în activitățile Festivalului, iar echipe din Ucraina se vor conecta în regim online.

mamaplus

Proiectul are drept scop crearea unui spațiu creativ incluziv, promovarea și punerea în valoare a pasiunii persoanelor cu dizabilități pentru arta tradițională, stimularea performanțelor artistice individuale și de grup, valorificarea potențialului artistic, cultivarea sensibilității, originalității, imaginației și creativității.

Festivalul de Creație Incluzivă „Moldova mea, leagăn de flori!", ediția a III-a este un eveniment de consolidare a sistemului de protecție a copiilor cu cerințe educaționale speciale, în cadrul căruia este implicat personalul didactic / managerial, părinții, reprezentanți ai APL și alți actori interesați în realizarea obiectivelor de adaptare a educației către noile provocări.