mamaplus

Doi copii s-au înecat în România: au mers la scăldat și au dispărut fără urmă

-
//
18.07.2023

Doi copii de 12 și 13 ani s-au înecat în râul Olt, România. Minorii au dispărut luni, 17 iulie, în localitatea Giuvărăşti, după ce au intrat în apă și au fost luați de curenți. Corpurile lor neînsuflețite au fost găsite de echipele de scafandri abia marți, la aproximativ 20 de metri de mal, informează Olt Altert.

mamaplus

Dispariţia celor doi copii a fost anunţată luni după-amiază. Hainele lor au fost găsite pe malul apei, iar imediat a fost declanșată o operațiune de căutare cu echipe de pompieri cu barcă cu motor şi scafandri de la ISU Olt. Căutările au continuat și pe parcursul serii, până aproape de ora 23:00, însă fără rezultat.

Marți, căutările au fost reluate, la operațiune participând scafandri din alte trei județe, precum și voluntari. Cei doi minori au fost găsiți și aduși la mal în jurul orei 15:00. Din păcate, echipajele medicale nu au putut face altceva decât să le constate decesul.

„Albia râului era neregulată, cu trunchiuri de copaci și zone în care adâncimea apei era de unul, doi metri și alte zone în care apa avea 10 – 12 metri adâncime”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Olt, Alin Băsășteanu.