mamaplus

Dezvăluirile mamelor care au întâlnit Anul Nou la maternitate

-
//
02.01.2024

S-au născut la cumpăna dintre ani! În primele ore ale anului 2024, la Institutul Mamei și Copilului din Capitală au venit pe lume șase copii - patru băieți și două fetițe. În același timp, la Spitalul Clinic Municipal „Gheorghe Paladi” s-a născut doar o fetiță. Medicii spun că toți sunt perfect sănătoși.

mamaplus

La Maternitatea municipală nr. 2 din Capitală nu a venit pe lume niciun beleluș. Doctorii spun că în acest Revelion, comparativ cu anii trecuți, numărul nașterilor este mai mic, transmite moldova1.md.

David a venit pe lume după miezul nopții cu o greutate de trei kilograme și o sută de grame și o lungime de 55 de centimetri. Tânăra mămică, de doar 18 ani, spune că a trăit emoții de nedescris când și-a strâns copilul în brațe.

„Am venit la șapte dimineață pe 31, dar am născut pe întâi la ora 03:33, a fost mult așteptat. Emoții foarte mari am avut, pentru că e primul copil, nu am mai avut și tăticul a fost. Nu, nu a asistat la naștere, cred că o să fie norocos”, spune tânăra mamă Aliona Armanu.

Și Marina Zaharia din Pitușca, Călărași, a adus pe lume în noaptea dintre ani un copil perfect sănătos. Tânăra mămică spune că atunci când au început durerile nu a mai așteptat să sărbătorească, a urcat cu soțul în mașina personală și au venit la Institutul Mamei și Copilului.

„Deja eram în travaliu la ora 04:30 și la 05:30 am născut, totul a fost bine, repede, datorită medicilor. Am o fetită sănătoasă și un băiețel deja mare acasă și mă mândresc cu asta foarte mult. Credem că o să-i poarte noroc această zi”, povestește Mariana Zaharia.

Nu a reușit să sărbătorească Revelionul nici Ana Ciumașu din Țibirica, Călărași. Femeia spune că în timp ce stătea la masa de sărbătoare a început travaliul. Nu a stat pe gânduri și a chemat ambulanța, iar în câteva ore a adus pe lume un băiețel perfect sănătos. Acum, acasă îl așteaptă doi frățiori și o surioară.

„Ca atare, trebuia puțin și mai înainte, eu la 41 de săptămâni am născut, cred că a vrut să fie un norocos. Am născut la 05:45 dimineața, e al patrulea copil, mai am trei acasă. Suntem sănătoși amândoi, totul e în ordine, am fost și eu ascultătoare, medicii au fost bravo”, povestește Ana Ciumașu.

În primele ore ale Anului Nou, la Institutul Mamei și Copilului au venit pe lume patru băieți și două fetițe. De regulă, cele mai complicate nașteri sunt primite anume la această instituție medicală.

„Primul a fost un băiețel de 2.882 de grame. Copilașul s-a născut prin operație cezariană, copilașul e bine, dar mama se află în secția de reanimare, deoarece este intervenție repetată și trebuie să fie la supraveghere. Toți copilașii care s-au născut între aceste ore ale anului 2024 sunt sănătoși și bine și mamele tot sunt stabile. Suntem instituție de nivelul trei și de aceea sunt concentrate femeile cu patologii asociate mai dificile, evident că și la momentul respectiv tot a născut o femeie de 35 de ani, prima naștere cu dificultăți, dar s-a descurcat mămica și noi, tot la fel, este un copilaș bun”, a spus Chiril Grecu, medicul de gardă.

Totodată, în noaptea dintre ani, la Spitalul Clinic Municipal „Gheorghe Paladi” s-a născut o fetiță, cu greutatea de aproape trei kilograme și 200 de grame, perfect sănătoasă.

Anul trecut, de Revelion, la Institutul Mamei și Copilului au venit pe lume șase copii: o fetiță și cinci băieți. În același timp, cinci copii s-au născut la Spitalul Clinic Municipal „Gheorghe Paladi” - patru băieți și o fetiță.