Iunie-iulie este perioada perfectă pentru a vă diversifica meniul cu dovlecei tineri și zucchini. Este un fel de mâncare gustos și folositor, iar pregătirea acestuia nu necesită nici prea mult timp, nici eforturi deosebite.
MOD DE PREPARARE
1. Curățați dovlecelul, cartofii și usturoiul. Tăiați dovlecelul și cartofii în felii subțiri, iar usturoiul tocați-l mărunt. Încălziți uleiul în tigaie și prăjiți dovleceii în decurs de 2-3 minute, până se înmoaie. Puneți pe o farfurie. În tigaie aranjați feliile de cartofi, puneți usturoiul deasupra și prăjiți la foc mediu câte 5 minute pe fiecare parte.
2. Puneți în tigaie, deasupra cartofilor, un strat de dovlecei prăjiți.
3. Rupeți frunzele de cimbru. Bateți ouăle cu piper, turnați compoziția deasupra legumelor. Adăugați frunzele de cimbru și gătiți la foc mic timp de 10 minute. Transferați tortilla pe o farfurie și lăsați să se răcească până la temperatura camerei, apoi porționați.
Poftă mare!