Primăvara simțim cel mai acut lipsa de vitamine. Este timpul să trecem la bucate ușoare, dar hrănitoare, care să ne scape de avitaminoză! Frunzele subțiri ale verzei de Savoia au un gust mai fin decât cele de varză albă și, datorită structurii moi, sunt perfecte pentru prepararea sarmalelor. Pentru cei care țin post, vom face o umplutură din orez și legume. Persoanele care nu țin post pot adăuga puțină carne fiartă de vită sau de pui.
MOD DE PREPARARE
1. Fierbeți orezul la abur, sărați puțin și amestecați.
2. Separați frunzele de varză, clătiți-le și turnați peste ele apă clocotindă, lăsați câteva minute.
3. Curățați și tăiați mărunt morcovul. Mărunțiți și prazul.
4. Căliți în ulei ceapa și morcovul. Sărați și piperați puțin. Răciți.
5. Adăugați orezul peste ceapă și morcov, amestecați.
6. Tăiați partea mai groasă a frunzelor de varză sau bateți-le cu un ciocan de bucătărie, ca să se înmoaie. Puneți pe frunză 1-2 linguri de umplutură și înveliți sarmalele sub formă de plic.
7. Puneți sarmalele în vasul oalei multifuncționale și gătiți la abur timp de 15 minute.
8. Aranjați sarmalele de post pe farfurie, presărați ceapă verde tocată. La dorință, puteți servi cu sos de legume.