Sarmale de post cu varză de Savoia

Sarmale de post cu varză de Savoia

-
//
06.04.2017

Primăvara simțim cel mai acut lipsa de vitamine. Este timpul să trecem la bucate ușoare, dar hrănitoare, care să ne scape de avitaminoză! Frunzele subțiri ale verzei de Savoia au un gust mai fin decât cele de varză albă și, datorită structurii moi, sunt perfecte pentru prepararea sarmalelor. Pentru cei care țin post, vom face o umplutură din orez și legume. Persoanele care nu țin post pot adăuga puțină carne fiartă de vită sau de pui.

Sarmale de post cu varză de Savoia

MOD DE PREPARARE

1. Fierbeți orezul la abur, sărați puțin și amestecați.

Sarmale de post cu varză de Savoia

2. Separați frunzele de varză, clătiți-le și turnați peste ele apă clocotindă, lăsați câteva minute.

Sarmale de post cu varză de Savoia

3. Curățați și tăiați mărunt morcovul. Mărunțiți și prazul.

Sarmale de post cu varză de Savoia

4. Căliți în ulei ceapa și morcovul. Sărați și piperați puțin. Răciți.

Sarmale de post cu varză de Savoia

5. Adăugați orezul peste ceapă și morcov, amestecați.

Sarmale de post cu varză de Savoia

6. Tăiați partea mai groasă a frunzelor de varză sau bateți-le cu un ciocan de bucătărie, ca să se înmoaie. Puneți pe frunză 1-2 linguri de umplutură și înveliți sarmalele sub formă de plic.

Sarmale de post cu varză de Savoia

7. Puneți sarmalele în vasul oalei multifuncționale și gătiți la abur timp de 15 minute.

Sarmale de post cu varză de Savoia

8. Aranjați sarmalele de post pe farfurie, presărați ceapă verde tocată. La dorință, puteți servi cu sos de legume.

Sarmale de post cu varză de Savoia

Sursa