Maria Andriuță- pasionată de gastronomie și un gurmand adevărat. "Pentru mine, gătirea este un fel de meditație în care te poți scufunda totalmente în procesul de creație. Și probabil ca este cel mai rapid mod să savurezi rezultatul muncii tale! :) "
Această salată minunată am început să o gătesc recent. Așa s-a întâmplat, că noua mâncare a fost pe placul întregii familii și prietenilor grație gustului proaspăt și totodată picant.
Lista ingredientelor:
2 bostănei tineri
1 morcov
1 ardei gras
2 căței de usturoi
coriandru verdeață
coriandru uscat
ardei chili
miere
ulei vegetal
oțet de mere sau orez
Bostăneii se taie bucăți mari, se pun într-un bol și se sărează. Se lasă pentru 15 minute, pentru ca să elimine surplusul de lichid.
În același timp, toate ingredientele se taie, morcovul – pai, ardeiul-felii, verdeața și usturoiul se mărunțesc.
După 15 minute, lichidul de la bostănei se varsă și se adăugă toate legumele.
În alt bol se prepară sosul, amestecând jumătate de linguriță de miere, coriandrul uscat mărunțit, usturoiul tăiat, 2 linguri de oțet de mere și tot atâta ulei vegetal, sare, ardeiul chili. Se bate totul bine cu o furculiță și se adaugă la salată. Se amestecă bine și se lăsă pentru 10 minute.
Salata poate fi servită în calitate de garnitură la pește sau pui, dar și ca o mâncare desinestătătoare.