Salată caldă de cartofi și roșii cherry

Salată caldă de cartofi și roșii cherry

-
//
08.10.2015

INGREDIENTE

• 750g cartofi mici, de preferință cartofi noi;

• 250 g roșii cherry;

• O mână de măsline;

• 1-2 anșoa;

• 2 căței de usturoi;

• 3 linguri de ulei de măsline "extra virgin";

• 2 linguri oțet balsamic;

• piper negru proaspăt măcinat și sare;

Mod de preparare:

Etapa 1

Cartofii se pun în apă clocotită cu sare și se fierb până când se înmoaie, aproximativ 15-20 de minute. Se iau de pe foc, se scurg, și se lasă să se usuce puțin. Se taie fiecare cartof în două sau trei părți.

Salată caldă de cartofi și roșii cherry

Etapa 2

Roșiile cherry se taie în jumătate. Se curăță usturoiul și se taie mărunt. 

Salată caldă de cartofi și roșii cherry

Etapa 3

Încălziți uleiul de măsline într-o tigaie mare. Adăugați cartofii, anșoa și măslinele. Amestecați des, timp de 5 minute

Salată caldă de cartofi și roșii cherry

Etapa 4

Atunci când cartofii sunt rumeniți, se adaugă usturoiul și roșiile, se toarnă oțet balsamic, sare și piper, dacă este necesar. Gătiți timp de 2 minute și luați tigaia de pe foc. Puneți salata pe un platou. Se servește caldă.

Dacă folosiți cartofi noi, nu este necesar să îi curățiți, doar trebuie spălați bine cu o perie.

Salată caldă de cartofi și roșii cherry Salată caldă de cartofi și roșii cherry