Maria Andriuță- pasionată de gastronomie și un gurmand adevărat. "Pentru mine, gătirea este un fel de meditație în care te poți scufunda totalmente în procesul de creație. Și probabil ca este cel mai rapid mod să savurezi rezultatul muncii tale! :) "
Eu gătesc această ruladă de sărbători sau chiar și pentru masa de zi cu zi, deoarce nu prefer să cumpăr salamuri. Iar o tartină între mesele principale nu strică nimănui. Nu este nimic complicat, aveți nevoie doar de puțin timp și dragoste față de gătit...
Lista ingredientelor:
Fileu de găină – 1 buc.
Ardei gras roșu – 2 buc.
Mărar
Unt – 20-30 gr
Carne de pui tocată – 150-200 gr.
Cîțiva căței de usturoi
Amestec de piper, sare
Modul de preparare
Fileul de găină se taie în jumătate.
Fiecare jumătate de fileu se taie aproape până la jumătate, carnea se aplatizează.
Carnea se pune între două bucăți de peliculă și se bate ușor până la obținerea unui strat subțire și uniform.
Carnea bătută se condimentează cu sare și piper, se unge cu usturoi preventiv tocat, se presoară puțin unt ras prin răzătoare. Jumătate din carnea de pui tocată se distribuie peste carnea bătută , se presoară verdeața și se adaugă ardeiul roșu. Acum vă explic, de ce am adăugat carnea tocată...pentru suculență! Asta pentru că fileul de pui se usucă puțin în procesul de gătit.
Fileul de pui se rulează atent cu ajutorul unei bucăți de peliculă.
Aceeași procedură se face și cu cea de-a doua bucată de fileu. Ruladele se fixează cu scobitori.
Ruladele se prăjesc câte puțin pe toate părțile pe o tigaie în ulei vegetal încins.
Ruladele se pun într-o formă pentru copt și se dau la cuptor pentru 10-15 minute.
Iată așa arată rulada din găină!
Poftă buna!