Salata de hering este una dintre cele mai populare reţete pentru masa de Revelion. De altfel, noi vă propunem să experimentați puțin și să vă surprindeți oaspeții cu o ruladă din aceleași ingrediente.
MOD DE PREPARARE
1. Fierbeți din timp legumele și ouăle. Tăiați mărunt fileul de hering.
2. Curățați legumele și dați-le printr-o răzătoare mare. Separați gălbenușurile de albușuri și dați-le printr-o răzătoare mică.
3. Pe o folie sau o peliculă alimentară aranjați un strat de sfeclă și sărați puțin, ungeți cu maioneză.
4. Puneți deasupra cea mai mare parte a albușurilor date prin răzătoare. Păstrați puțin pentru decor. Ungeți cu maioneză.
5. Aranjați deasupra câte un strat de morcov și cartofi, ungând fiecare strat cu maioneză.
6. Pe stratul de cartofi și maioneză puneți bucățele de hering.
7. Rulați cu atenție, începând de la o margine, și dați la frigider pentru 4 ore.
8. Înainte de servire decorați cu gălbenușurile şi albușurile date prin răzătoare, precum și cu verdeață.