Cel mai preferat fel de mâncare pentru micul dejun, bunica mea gătea papanași fermecători, și iată vă împărtășesc rețeta.
Ingrediente:
- 500 g brânză de vaci
- 50 g stafide
- 2 ouă de găină
- ½ linguri zahăr
- sare pe vârf de cuțit
- 1 plic zahăr vanilat
- 4-5 linguri făină
În primul rând, trebuie să lăsăm stafidele la înmuiat. În bolul cu stafide turnăm apă fierbinte și, peste aproximativ 15 minute, vărsăm apa.
Între timp, batem albușurile cu zahăr până se formează spumă, iar brânza o omogenizăm cu blender-ul . Într-un bol amestecăm brânza, albușul cu zahăr, gălbenușurile, sarea, stafidele și zahărul vanilat.
Formăm din aluatul obținut papanașii, îi trecem prin făină și îi prăjim pe tigaie cu ulei încins până se rumenesc.
Servim cu gem de zmeură, smântână și multă dragoste :)