Jamie Oliver recomandă trei feluri de mâncare deliciose pe care le puteți pregăti în luna septembrie. Uimitor de simple, dar perfecte! Gătim cele trei feluri de mâncare ale lunii septembrie împreună!
Carpaccio de tomate cu zmeură, busuioc și brânză burrata
Se taie roșiile felii subțiri și se aranjează pe o farfurie mare plată. Se adaugă sare, piper și ulei de măsline (mai bine să alegeți extra virgin, este mai gustos). Puneți oțetul de zmeură peste zmeură și striviți-o cu ajutorul unei furculițe. Brânza de burrata (nu taie, se rupe!), zmeura și busuiocul se aruncă în dezordine artistică deasupra roșiilor tăiate. Dacă faceți primii pași în bucătărie nu ezitați să înlocuiți oțetul de zmeură cu vin, iar Burrata – cu mozzarella.
Porumb cu brânză, paprika și lime
Pune știuleții timp de 30 de minute în apă rece. Repartizați pe un platou mare maioneza, sucul de la lămâi, presurați uniform ulei de măsline și paprika. În al doilea platou se presară uniform brânza rasă. Într-o tigaie uscată și bine încălzită, gătim porumbul 25 de minute până în momentul când frunzele se înegresc și se ard uniform. Îndoiți frunzele și treceți fiecare știuleț mai întâi în maioneza cu suc de lime, apoi în farfuria cu brânză rasă. Serviți cu plăcere!
Supă cremă de morcov cu turtă
Se coc morcovii tăiați în bucăți mari, feniculul și ceapa împreună cu două linguri de ulei de măsline, în cuptor la 190 grade, pentru 20 de minute. Apoi, se adaugă toți cățeii de usturoi cu coajă și se dă la cuptor pentru încă 20 de minute. Curățați usturoiul, puneți legumele într-o cratiță cu apă fiartă (sau supă de legume - este nevoie de 1,5 litri) și se fierb timp15 minute. Apoi amestecați cu blenderul până se omogenizează. Acum facem turtele. Prajiți semințele de fenicul într-o tigaie uscată timp de 30 de secunde, până când apare aroma. Apoi se zdrobesc. Într-un bol se amestecă făina, o jumătate de linguriță de sare și semințele de fenicul zdrobite. Se înmoaie drojdia și zahărul în 100 ml de apă caldă (nu fiartă), apoi se adaugă acest amestec în bolul cu făină și se frământă un aluat moale, dar nu lipicios. Dacă este necesar, se adaugă un pic de apă. Puneți aluatul într-un bol uns cu ulei vegetal și se lasă într-un loc cald pentru o jumătate de oră. Apoi, aluatul se împarte în 8 bucăți și se formează turte subțiri (asigurați-vă ca ele să nu fie mai mari decât tigaia). Când sunt gata puneți hârtie de copt între ele, astfel încât acestea să nu se lipească împreună. Gătiți turtele pe tigaie, timp de câteva minute pe fiecare parte. Acum se încălzește supa și se amestecă cu smântâna. Turtele sunt încă fierbinți mmmmm.... Poftă bună! :)