Granola este un snack tradițional american: fulgi de ovăz, semințe de in și migdale, copt în cuptor până devine rumen și crocant. Este greu să ne imaginăm o gustare mai sănătoasă: granola conține multe fibre și vitamine, care se păstrează datorită prelucrării termice delicate. În plus, rețeta este foarte simplă și ușor de realizat. Puteți adăuga ciocolată, fructe proaspete (banane, măr, zmeură sau pere) sau să o serviți cu iaurt rece ori lapte fierbinte. O altă variantă delicioasă este granola umplută cu mere.
MOD DE PREPARARE
1. Amestecați într-un bol mare fulgii de ovăz, semințele de in și fulgii de cocos.
2. Tăiați bucățele migdalele și adăugați-le în compoziție.
3. Puneți într-o crăticioară untul de cocos, mierea și siropul de arțar. Aduceți la fierbere. Adăugați praful de cacao, vanilia și un pic de sare.
4. Turnați în bol și amestecați.
5. Încălziți cuptorul la 170 de grade. Coaceți 27 de minute, amestecând la fiecare 7 minute.
6. Scoateți din cuptor, lăsați să se răcească complet și adăugați bucățelele de ciocolată. Amestecați. Serviți decorat cu fructe.