Budincă de pui „Semafor”

Budincă de pui „Semafor”

-
//
21.10.2016

Copii refuză deseori să mănânce carne, însă budinca de pui „Semafor” ar putea fi pe placul lor. Secretul constă în cele trei straturi colorate. De altfel, acest fel de mâncare este potrivit şi pentru adulţi, caz în care puteţi experimenta cu diverse mirodenii.

Budincă de pui „Semafor”

MOD DE PREPARARE

1. Daţi pieptul de pui, împreună cu ceapa şi usturoiul, prin maşina de tocat carne. Săraţi şi adăugaţi ouăle. Daţi morcovul printr-o răzătoare mică. Mărunţiţi verdeaţa în blender până la consistenţa unui terci.

Budincă de pui „Semafor”

2. Împărţim carnea tocată în trei părţi. În una adăugăm verdeaţa, în alta – morcovul. Bateţi şi omogenizaţi bine carnea. Aranjaţi în formă (unsă cu uns): la început un strat de carne tocată simplă (fără adaosuri), apoi stratul cu verdeaţă şi deasupra stratul cu morcov. Îndesaţi bine fiecare strat.

Budincă de pui „Semafor”

3. Încălzim cuptorul la 180 de grade şi punem la copt budinca pentru 30-35 de minute. Cu 5 minute înainte de a fi gata, ungeţi budinca cu smântână sau presărăm cu caşcaval ras (la dorinţă). Lăsaţi puţin să se răcească şi tăiaţi felii. Poftă bună!

Budincă de pui „Semafor”

Sursa