De regulă, piureul de cartofi este servit drept garnitură, dar el poate fi ușor transformat într-un fel separat, dacă îl coacem adăugând bacon crocant și cașcaval.
MOD DE PREPARARE
1. Curățați cartofii și fierbeți-i până sunt gata în apă puțin sărată. În timp ce fierb cartofii, tăiați baconul și prăjiți-l pe tigaie fără ulei. Scoateți baconul din tigaie cu o lingură cu găuri și puneți-l pe o farfurie pe care ați un șervețel de hârtie, pentru a îndepărta excesul de grăsime.
2. Tocați mărunt ceapa și rumeniți-o în grăsimea lăsată în tigaie de bacon.
3. Turnați laptele călduț și adăugați untul peste cartofii fierbinți, pasați-i.
4. În piureul de cartofi adăugați crema de cașcaval, smântâna și usturoiul uscat, amestecați bine.
5. La sfârșit adăugați baconul și ceapa prăjită.
6. Puneți compoziția într-o formă de copt, presărați cu cașcaval ras. Dați forma la cuptorul încălzit până la 180 de grade, pentru 25-30 de minute.
Serviți fierbinte!