Familia este cel mai confortabil și cald loc de pe Pământ. Și aici te simți cu adevărat fericit!
Astăzi în centrul atenției avem o familie, care provoacă simpatie prin chibzuința și farmecul tuturor membrilor ei – familia Odobescu. Olga și Serghei ne vorbesc despre fericirea familială și cum fac față rolului de părinți ai fiului Vitiușa și fiicei Marusea.
Fiecare familie are propriile viziuni ce înseamnă fericirea familială. În opinia dvs. care sunt componentele acestei fericiri?
Pentru familia noastră valoare au cuvintele ”este fericit cel, care este fericit acasă”. Fericirea familială - este neapărat armonia în casă, în relații, sănătatea oamenilor apropiați, și desigur, zâmbetul copiilor!!!
Ce se schimbă la o femeie, când aceasta devine mamă, și ce se schimbă la un bărbat odată ce devine tată?
În noul rol de ”mamă” simți o dragoste nemărginită, pe care nici nu ți-ai putut-o imagina până atunci. De acum încolo, tu îți dăruiești inima acestei mici creaturi. Statutul de ”tată” mărește responsabilitatea față de familie, iar viața capătă un nou sens. În general, odată cu apariția copilului, lumea din jur se schimbă, se schimbă cardinal stilul de viață, altfel sunt puse prioritățile. Acum cel mai important în viață este copilul.
Mulți consideră, că odată cu apariția copiilor este limitată libertatea soților, ești nevoit să sacrifici unele hobby-uri, distracții. A trebuit să faceți aceste sacrificii?
Este dificil să numești aceasta un sacrificiu, dar totodată a trebuit să uităm de distracții pentru ceva timp. Deoarece, bebelușul necesită foarte multă atenție și nu-ți mai arde de distracții. Referitor la libertatea soților este greu de spus, mai degrabă este limitat timpul liber, care anterior era doar al tău.
Când a apărut al doilea copil, v-ați simțit deja experți în rolul de părinți? Ați avut grijă altfel de al doilea copil în primii ani de viață?
Cu siguranță – DA!!! Noi știam deja ce fel de greșeli nu vom admite în cazul celui de-al doilea copil. A dispărut panica și nervozitatea, eram mult mai liniștiți față de tot ce se întâmplă, am început să analizăm și să avem grijă de copil gândindu-ne la rece.
Sunteți părinții unui băiețel și a unei fetițe, este oare diferență în procesul de educație? Dacă da, atunci despre ce este vorba?
Diferența este. În viața noastră bărbaților le revine unele responsabilități, și femeilor altele. Să spunem așa, este vorba de fundamentul, pe care se construiește educația noastră. Însă totodată, principiile omenești pentru copiii noștri sunt comune, și aici nu poate fi vorba de a face diferență dintre băiat și fată.
Sunteți de acord cu părerea, că fetița trebuie dezmierdată, iar băiatul trebuie crescut cu severitate.
Suntem de acord, însă parțial. Desigur, băiatul este educat mai sever, însă până la o anumită vârstă ei toți sunt copii, care au nevoie de dragoste și dezmierdare. Ceea ce ține de educația fetiței - ea trebuie dezmierdată, deoarece prin comportamentul părinților ea își formează atitudinea față de propria persoană.
Numiți cele mai îndrăgite ocupații ale familiei dvs, la care participă și adulții și copiii.
Nouă ne place să călătorim, să discutăm și să ne facem de cap împreună!
Cum credeți, copiii și părinții trebuie să fie prieteni sau totuși trebuie păstrată ”ierarhia”?
Aici linia este foarte fină...Dacă examinăm problema, atunci în proporție de 90% suntem prieteni. Totodată însă, respectul pentru cei maturi pentru noi este foarte important și îi educăm pe copiii noștri în așa manieră.
Dacă ar trebui să alegeți deviza pentru familia dvs., care ar fi aceasta?
Cu dragoste – împreună!!!Life is good!!!