mamaplus

Gloria Gorceag, mamă a doi băieți: ”E mai greu decât cu unul și, bănuiesc că e mai ușor decât cu trei”

-
//
22.07.2021

Luna iulie este plină de sărbători în familia interpretei și prezentatoarei TV Gloriei Gorceag. Dacă mai ieri celebra 4 ani de căsnicie și 3 ani de când a venit pe lume primul său băiețel, astăzi, artista are un alt motiv de sărbătoare - mezinul familiei împlinește o lună de când s-a născut și le-a făcut viața mai frumoasă. Cu această ocazie, am invitat-o la o discuție de suflet, chiar dacă știam că între timp va sta cu bebelușul în brațe și îi va mângâia burtica pentru a-i alina durerile provocate de colici. Ne-a promis să ne dea și un remediu care în cazul ei funcționează.

Îți vine să crezi că a trecut o lună de când ești de două ori mămică? Cum te simți?

Luna asta a fost cu de toate, dar zău, nu mai țin minte zilele alea în care am dat de greu (ori creierul uman e construit să uite repede ce nu-i convine) în schimb țin minte cum frățiorul mai mare îl pupă dulce pe cel mic, cum îl dezmiardă stângaci spunându-i “Oui”, cum Oliver adoarme strâns numai în brațele mele, cum tati îi schimbă scutecul cu atâta dibăcie pentru ca de’ , are deja experiență! Eu sunt bine, mai am de scăpat de kilogramele în plus, dar îi dau timpului timp. 

mamaplus

Cu un copil nu-i ușor, dar cu doi cum e pentru tine? Reușești să tragi aer în piept sau să mai dormi un pic?

Le ziceam prietenilor mei care mă întrebau cum e cu doi: "e mai greu decât cu unul și bănuiesc că e mai ușor decât cu 3". (râde) Nu prea am timp pentru unele lucruri de altă dată, cum ar fi să ies aranjată din casă, sau pentru cafeaua mea de dimineață, care pentru mine e un ritual sacru, dar înțeleg că e vorba de o perioadă, că cei mici foarte repede cresc, iar atunci când simt că oboseala mă copleșește am un exercițiu care mă ajută de fiecare dată, vizualizez că copiii mei sunt deja mari, iar mie îmi va fi tare dor de perioada asta, și-mi trece... Cât despre nopțile nedormite, gata, am practică și exercițiu! Dacă la primul mi se părea o corvoadă nedormitul noaptea, acum e ceva obișnuit și firesc.

mamaplus

Ce schimbări au apărut în viața voastră odată cu apariția lui Oliver?

Am observat cât de mare e deja primul copil, Leo, a crescut parcă brusc, e atât de drăgăstos cu frațiorul lui mai mic, încât m-a surprins, ori noi l-am pregătit bine pentru sosirea lui Oliver, ori el e deja matur și conștient că i-am daruit cel mai bun prieten. Oliver e un băiețel sensibil, care iubește să stea mult în brațe, e un gurmand, mănâncă des și puțin, involuntar fac comparație cu  Leo și văd deosebirile, chiar dacă sunt băieței și născuți în aceeași zodie.

Cel mic are nevoie acum de căldura ta mai mult decât oricând. Ai găsit între timp un remediu împotriva colicilor care funcționează în cazul vostru?

M-au cam luat prin surprindere colicii de data asta, prea repede, prea brusc și intens. Îi dau picături din farmacie, dar sunt de părerea că medicamentele sunt pentru liniștea mamei, că nu stă cu mâinile în sân și înterprinde ceva pentru suferința puiului său. Din experiența trecută știu că nimic nu ajută. Cred că ajută doar răbdarea, pupatul pe burtică, ținutul în brațe și băița cu apă călduță.

mamaplus

Care sunt acele 3 lecții importante pe care le-ai învățat de când ești mamă a doi băieți?

E absolut real să ții un bebeluș într-o mână, iar cu alta să-i speli dinții celui mai mare, sau să-l dai pe leagăn, sau să-l ajuți să se încalțe, apoi am învățat că dragostea e un sentiment  fenomenal, e în stare să crească și să te umple pe interior și mai mult, când crezi că mai mult de atât nu mai poți iubi. Am învățat că nu trebuie să aștepți să fie ușor, doar să te bucuri de momente, să ai răbdare și să te organizezi mai bine.