Raita este un fel de mâncare indiană, între salată și sos, fiind servită cu curry și alte condimente picante. Raita se prepară pe bază de iaurt, cu adăugarea legumelor proaspete și a verdețurilor. De cele mai dese ori, în compoziția acesteia intră castraveții, această legumă revigorantă și atât de folositoare.
MOD DE PREPARARE
1. Dacă iaurtul nu este suficient de consistent, turnați-l într-o strecurătoare în care ați așternut în prealabil șervețele de hârtie sau tifon împăturit în patru. Lăsați pentru câteva ore la temperatura camerei. Apoi turnați iaurtul într-un bol.
2. Dați castravetele printr-o răzătoare mare. Sărați puțin și lăsați 5-7 minute. Scurgeți puțin pentru a îndepărta lichidul în exces.
3. Tăiați roșia și îndepărtați semințele: nu avem nevoie de lichid suplimentar. Tăiați cubulețe mici. Tocați mărunt verdeața. Mărunțiți usturoiul cu cuțitul sau dați-l prin răzătoare.
4. Puneți toate ingredientele peste iaurt, sărați și amestecați.
Serviți împreună cu bucate picante sau în calitate de sos pentru aripioare coapte de pui.