Cannelloni sunt paste italienești sub formă de tubulețe cu diametrul de aproximativ 2-3 cm și lungimea de aproximativ 10 cm. Se pregătesc aceștia în felul următor: întâi se fierb în apă, apoi se umplu cu cașcaval, spanac, carne sau orice alte ingrediente. Tuburile se aranjează într-un vas, se toarnă sos (de obicei se folosește sos de roșii clasic sau sos bechamel) și se coc în cuptor până sunt gata.
MOD DE PREPARARE
1. Tăiați mărunt ceapa și ardeiul. Încălziți pe tigaie, la foc mediu, 1-2 linguri de ulei și prăjiți legumele până se înmoaie puțin și devin crocante, aproximativ 5-6 minute.
2. Adăugați legumele în carnea tocată, împreună cu 2 linguri de pastă de roșie, condimentați cu sare și piper. Amestecați cu grijă.
3. Umpleți cannelloni și le aranjăm în formă, unul lângă altul.
4. Amestecați frișca cu cele 2 linguri de pastă de roșii rămase. Sărați după gust.
5. Turnați sosul de frișcă și roșii peste cannelloni.
6. Încălziți cuptorul la 180 de grade și coaceți aproximativ 35 de minute, până se înmoaie cannelloni. Presărați cu cașcaval ras și mai lăsați la copt pentru alte 5 minute. Scoateți și serviți. Poftă mare!