La 32 de ani, Liliana Cheianu se consideră o femeie pe deplin împlinită, datorită familiei frumoase pe care o are. Aceasta este mămica a doi băieți: Gabriel, de 8 ani și Cristi, de aproape 3 ani. Copiii au și determinat-o să aibă un hobby mai mult decât interesant: Liliana creează hăinuțe mamă-fiu.

Liliana Cheianu creează ținute pentru mamă-fiu

“Sunt foarte entuziasmată și fericită că în afară de familie și copii, am și o pasiune care îmi place la nebunie și sunt foarte mândră de ce am reușit să creez până acum, chiar dacă sunt abia la început și timpul nu îmi piermite de fiecare dată să fac tot ce îmi doresc”,  ne spune Liliana.

 Când ai început să creezi ținute?

Am început să îmi cos ținute încă din timpul studenției, deoarece eram pasionată de modă, însă bugetul nu îmi permitea să am hainele pe care mi le doream. Îmi place mult să modific hainele gata confecționate (să le dau o nouă viață).

 Când ți-a venit ideea să faci haine mamă-fiu?

Când am rămas însărcinată cu primul băiețel, mi-a venit ideea de a avea aceleași ținute, însă abia acum pot zice că visul mi s-a îndeplinit, acumulând mai multă experiență în tehnica cusutului. Atunci când cos ceva pentru mine, mă gândesc și la copii, îmi place să combin diferite piese vestimentare, culori și texturi, stofe, optez mai mult pentru ținute care se asortează cromatic, nu identice... și am opservat că e plăcut ochiului, din reacția celor din jur. Atunci când faci ce-ți place, te simți împlinit, iar satisfacția cea mai mare o am atunci când primesc aprecieri și cuvinte de laudă. Așa mi s-a conturat ideea că vreau să creez ținute Mamă-Fiu. Recunosc că ideea mi se pare extraordinar de frumoasă, mai ales dacă vrei să imortalizezi în niște fotografii aceste momente unice.

Liliana Cheianu creează ținute pentru mamă-fiu

 Băieții vin cu sfaturi?

Gabriel are deja și el gusturile lui, îmi dă idei, ba chiar mai mult, se implică și el și vrea să mânuiască mașina de cusut.

 Modelele ținutelor sunt create de tine sau te inspiri de la alți designeri?

Modelele sunt create de mine cap coadă, sunt creativă și îmi conturez stiulul meu personal. În capul meu stau o mulțime de idei, care abia așteaptă să le dau viață, sigur că sursa mea de inspirație este și internetul. Am o colecție enormă de reviste, care conțin tipare pentru aproape toate modelele de haine. Folosesc aceaste reviste la aproape orice ținută cusută. De cele mai multe ori, îmi scot un tipar și îl modific după pofta inimii mele.

Liliana Cheianu creează ținute pentru mamă-fiu

 Ținutele mamă-fiică știm că sunt la mare căutare. Cele mamă-fiu sunt la fel de solicitate?

După mesajele pe care le primesc, pot zice că DA. Internetul este plin de seturi mamă-fiică, iar mamă-fiu găsești mai puțin. Peste tot vezi "Cele mai frumoase ținute mamă-fiică"-"ce poate fi mai frumos decât o mamă și fetița ei asortate perfect"... dar oare mamele și fiii nu pot fi la fel de frumoși?

 Coși haine la comandă?

Nu cos haine la comandă, timpul și lipsa spațiului nu îmi permit să o fac, savurez plăcerea de a-mi coase doar mie și picilor mei. Poate că într-o bună zi voi face și pentru alte mămici de băieți.

Liliana Cheianu creează ținute pentru mamă-fiu

Sursa: Mamaplus.MD