

Dacă ești tentată să îi oferi suc de fructe bebelușului tău, fă-o doar după ce acesta împlinește vârsta de 6 luni. Nu îi oferi mai mult de 150 ml de suc pe zi, de preferință diluat 50% cu apă. Medicii recomandă introducerea sucului de fructe în căniță și nu în biberon. Recomandările Academiei Americane de Pediatrie subliniază că "sucul trebuie administrat copiilor într-o ceașcă, nu într-o sticlă și că sugarii nu ar trebui lăsăți în pat cu sticla în gură. Dacă bebelușul bea prea mult suc de fructe poate duce la probleme dentare, malnutriție și chiar obezitate, susține medicul pediatru Ștefana Zamfir.
Deși orice mămică își imaginează că sucul natural de fructe nu poate fi decât foarte sănătos pentru bebeluș, lucrurile nu sunt așa de simple. Iată niste motive pentru a nu grăbi introducerea sucului în alimentația bebelușului:
Sucul naural 100% este cea mai bună alegere pentru că nu conține zahăr adăugat. Când cumperi suc din magazine, citește cu mare atenție eticheta. Există multe sucuri care sunt fapt băuturi la care se adaugă îndulcitori, culori și arome artificiale. Alege sucurile pasterurizate. Sucurile nepasteurizate, cum ar fi unele sucuri proaspete, pot conține bacterii care pot da copilului diaree.
Dacă vrei să-i dai bebelușului suc de fructe făcut în condiții casnice, trebuie să știi că sucul proaspăt de fructe, făcut în casă NU este o opțiune recomandată de Academia Americană de Pediatrie.
Sucul de casă nu este recomandat pentru copilașii mai mici de 1 an, deoarece nu îl puteți pasteuriza și, prin urmare, este posibil ca unele bacterii să intre în suc și să afecteze sănătatea bebelușului.