"În relații trebuie să investim. Timp, efort, emoție. Altfel, familia se transformă mai întâi într-un cămin și apoi se dezintegrează."
Acest cuplu este foarte respectat și admirat la noi în țară. Ambii sunt persoane autonome. Nici Olgăi, nici lui Aleksandr nu li se poate reproșa că folosesc puterea sau influența cuiva. Fiecare dintre ei au obținut câte o poziție în societate. Între timp, acest cuplu a crescut patru copii!
Familia Nisenboim, fără îndoială, are un set de reguli pentru crearea și păstrarea unei familii puternice. Aici ne putem aminti zicala: "Fericirea iubește tăcerea." Poate de aceea, despre soții Nisenboim, mai ales despre capul familiei, auzim foarte rar, în ciuda faptului că Aleksandr Nisenboim este unul dintre cei mai renumiți oameni de afaceri din țară.
Am decis să aflăm cum au reușit să mențină relațiile în familie timp de 32 de ani și să rămână unul dintre cele mai stabile și cunoscute cupluri din Moldova.
Cum l-ați cunoscut pe viitorul (în acel moment) soț?
Ne-am întâlnit destul de prozaic, la școală, unde m-am mutat în clasa a VIII-a, iar viitorul meu soț deja studia acolo. Timp de 2 ani am stat într-o bancă.
A fost dragostea la prima vedere?
Nu cred. Nu sunt prea înclinată spre romantism, la fel ca și soțul meu. Deci, relația s-a dezvoltat treptat, inițial pur și simplu ne era interesant unul cu celălalt.
Cât de repede s-a dezvoltat relația?
Ne-am căsătorit un an mai târziu după ce am terminat școala. Atunci, relația noastră avea 3 ani. Nu poate fi numit repede!
Prin ce greutăți a trecut relația voastră?
Foarte diferite, suntem oameni diferiți și fiecare are propria sa viziune asupra lumii. Este greu să eviți tentația de a schimba o altă persoană, pentru că ai nevoie de experiență, înțelepciune, dacă vrei.
Ce impresii și emoții de neuitat ați trăit în relație?
Aceasta este o întrebare simplă și complexă. Relația noastră a început când eram de fapt copii. Întreaga noastră viață conștientă este istoria relațiilor noastre.
Emoții sunt multe și acestea sunt, probabil, cel mai valoros lucru din viața noastră. În orice caz, cele mai strălucite emoții din viața mea sunt în mod sigur legate de familia mea. Suntem întotdeauna interesați să petrecem timpul împreună, indiferent de ceea ce facem.
Cum reușiți să păstrați o familie de atâția ani? Secretele?
Cuvântul cheie este "păstrăm". O păstrăm și o protejăm. Relația nu este ceva care se dezvoltă singură, mai ales când etapa primei iubiri a trecut. În relație trebuie să investești. Timp, efort, emoție. În caz contrar, familia se transformă mai întâi într-un cămin și apoi se dezintegrează.
Ce valori de familie le insuflați copiilor? Modelul de relație este un fel de tradiție în familie?
Nu le impunem nimic special, la fel cum părinții noștri nu ne-au sfătuit în mod special. Am copiat modelele de relații din familiile părinților, cred că copiii noștri fac același lucru. Ei absorb ceea ce văd în familie. În acest sens, orice familie are o tradiție. Este periculos atunci când există tradiții diferite în familiile soțului și soției. De aceea, de cele mai multe ori, căsătoriile se destramă. Nici soții nu își dau seama că conflictul nu se află între ei, ci între tradițiile diferite din familiile în care au crescut.
Care sunt sfaturile dvs. pentru menținerea unei căsnicii de durată?
Nu-mi place să dau sfaturi. Prin urmare, nu voi oferi un sfat, dar voi spune viziunea mea personală referitor la relații și familie. Cu siguranță, elementul de bază este dragostea. Dar dragostea pentru mine este un verb, o acțiune și nu o stare evidentă.
Sursa: Mamaplus.MD