Senzația neplăcută de nas înfundat este adesea cauzată de alergii, răceli, expunerea la substanțe chimice aeriene sau infecții ale sinusurilor. Toate aceste lucruri irită mucoasa nazală, care la rândul său provoacă inflamații și umflături. Suflarea nasului mai puternică provoacă doar umflături mai mari. Tocmai de aceea, este indicat să recurgi la anumite remedii naturiste, pentru o decongestionare nazală mai blândă.

Fă-ți propriul spray salin

Prepararea propriului spray salin este ușor și rentabil. Tot ce ai nevoie este de 2 lingurițe de sare de mare și ½ cană de apă fierbinte. Se fierbe până se dizolvă sarea, se lasă să se răcească și se toarnă soluția într-o sticlă cu jet. Acest amestec hidratează cavitatea nazală, subțiază mucusul gros și micșorează țesutul umflat prin extragerea apei.

O baie cu aburi

Un duș fierbinte sau o baie fierbinte este una dintre cele mai rapide modalități de a obține o ușurare a congestiei nazale. Aburul fierbinte deschide sinusurile. Încearcă să adaugi un pic de ulei de eucalipt într-un castron cu apă fierbinte, apleacă-te deasupra și inspiră. Uleiul de mentă sau lămâie funcționează și ele foarte bine! Dormitul într-o cameră cu umidificator te va ajuta să ameliorezi simptomele peste noapte.

Compresă fierbinte

Compresele calde ajută la declanșarea fluxului de lichid în sinusuri. Acest lucru va reduce în mod activ inflamarea. Este ușor de făcut: mai întâi, înmoaie un prosop curat de mână în apă fierbinte și stoarce-l. Apoi așează compresa pe frunte, nas și obrazul superior pentru a viza sinusurile.

Bucură-te de o supă fierbinte

O supă delicioasă este foarte hrănitoare, ceea ce ajută la refacerea vitaminelor și mineralelor de care are nevoie corpul pentru a-ți menține sistemul imunitar. Adăugă în supă un pic de ceapă și ghimbir pentru că te va ajuta la combaterea inflamației. De asemenea, ar trebui să încerci să pui o picătură de piper negru în castron. Nu uia să incluzi și o lingură generoasă de curcuma pentru mai multă ușurare a inflamației!