Indiferent dacă este vorba despre o durere suportabilă sau una puternică, sertarul cu medicamente este primul către care ne îndreptăm.

5 remedii naturale pentru a combate durerile de cap

Pastilele nu reprezintă însă singura soluţie pentru a scăpa de o durere de cap sau de o migrenă, care, de multe ori, vine cu greţuri, vărsături, sensibilitate la lumină şi sunete. În general, poţi combate durerile de cap şi cu ajutorul remediilor naturale. Ba mai mult, le poţi chiar preveni.

✔ Fă schimbări în dietă. Înainte de a recurge la analgezice, încercă să lupţi contra durerilor de cap cu o dietă potrivită.Adăugă mai multe alimente care conţin magneziu, cum ar fi legumele verzi cereale integrale, şi riboflavină (vitamina B2), care se găseşte în laptele cu conţinut scăzut de grăsimi şi în ouă. Încercă să elimini acele alimente care pot declanşa migrenele. Înainte de toate, e însă esenţial să te asigură că dieta pe care o ai este una echilibrată.  

✔ Optează pentru plante. Unele plante medicinale pot juca un rol esenţial în  ameliorarea durerii. Ghimbirul ajută la combaterea simptomelor date de migrene şi lucrează ca un antiinflamator, în timp ce spilcuţa (iarba fetei) ajută la reducerea constricţiei vaselor de sânge, care contribuie la declanşarea durerii de cap. 
De asemenea, te poţi masa pe frunte cu ului de mentă, pentru că îţi dă o stare de relaxare, dar nu numai atât. Datorită proprietăţii sale antiinflamatorii calmează durerea şi detensionează muşchii.

✔ Mergi la  yoga. Suferi de cefalee cronică? Mergi săptămânal la yoga sau încearcă să o practici acasă. Cercetările sugerează că mişcările de yoga pot reduce intensitatea şi frecvenţa migrenelor şi pot, de asemenea, să te ajute să reduci nevoia de medicamente. De asemenea, Yoga poate fi aliatul tău şi în lupta cu stresul, una dintre cauzele majore ale durerii de cap.

✔ Încearcă acupunctura. Acele mici, subţiri, care se folosesc în forma antică a medicinei chineze pot oferi beneficii mari atunci când vine vorba de migrene şi dureri de cap. Un nou studiu demonstrează că acupunctura poate ajuta la prevenirea atacurilor şi, spre deosebire de pastile, nu are efecte secundare.

✔ Dormi mai mult. Specialiştii consideră că atunci când nu dormim suficient  putem avea frecvent dureri de cap şi tensiune. Cu alte cuvinte, fă din odihnă o prioritate. Dacă insomnia te încearcă, e bine să ceri ajutorul unui medic. El te poate ajuta să obţii somnul de care ai nevoie, iar aşa vei avea mai puţine dureri de cap şi o staresănătate generală mai bună.

5 remedii naturale pentru a combate durerile de cap

Cauzele migrenelor

Durerea de cap poate avea multiple cauze. Factorii de mediu, cum ar fi schimbarea umidităţii sau a temperaturii, schimbarea altitudinii sau presiunea barometrică, vânturile puternice şi căldura sau frigul pot declanşa o migrenă. Un studiu recent sugerează că fulgerul poate declanşa o migrenă la unii oameni.

Chiar şi fructele şi gustările pot fi vinovate de dureroasele migrene. Alimentele care pot declanşa dureri de cap: brânzeturile maturate, smântâna, nucile, smochinele, stafidele, avocado, bananele, hot-dog-ul şi băuturile alcoolice.

Sursa