Despre masaj vom dicuta de mai multe ori în articolele noastre. Începem astăzi de la unele dintre cele mai relevante subiecte. Mai departe tot mai mult! Urmăriţi publicațiile!
Alexei Zeti - maseur
Care sunt criteriile, după care se poate aprecia un maseur?
Criteriile pentru un maseur bun ar trebui să fie următoarele: calificare înaltă, sinceritate și atenție. Chiar și aceste calități ar putea fi suficiente pentru a obține un masaj de calitate.
Prin mâinile oricărui maseur profesionist, curge energie, curge un curent de vindecare. Pacientul trebuie să aibă încredere în persoana căreia i-a încredințat trupul și în acelaşi timp trebuie să se simtă confortabil și calm. Un maseur profesional ar trebui să aibă doar o singură dorință - dorința de a ajuta.
Cu o astfel de atracţie, uşurinţa va veni de la prima, a doua sesiune sau la a 5-6 sesiune, iar de durerea în regiunea lombară se poate deja uita. Discutați cu un masseur, iar dacă simțiți încredere în el, atunci, credeți-mă, vi se potrivește. Dacă aţi aflat şi lucruri bune despre el, aceasta e încă o garanție că v-ați găsit un maseur perfect.
Acum, se organizează o mulțime de cursuri (de scurtă durată) de masaj. Am putea avea încredere în astfel de specialişti?
Cursurile scurte de masaj – sunt organizate pentru a câștiga pe baza învățăturii. Un specialist ar trebuie să aibă un studiu bazat pe anatomie și fiziologie, la fel şi educaţie medicală. Și numai după aceea, se învață diferite tipuri de masaj, care sunt măsuraţi în ani de învățare pe termen lung, de muncă și de formare continuă, de învățare a diferitor tehnici de masaj și a diferitor tipuri de masaj.
În specialiștii care au absolvit cursurile de scurtă durată eu, personal, nu aș avea încredere, deoarece aceştia pot provoca daune ireparabile sănătăţii.
Care sunt indicațiile și contraindicațiile unui masaj?
După sisteme:
Boli ale sistemului cardiovascular - masajul terapeutic, masajul la sîn, masajul pe puncte, automasajul, masajul la domiciliu.
Boli ale aparatului respirator - masajul terapeutic, masajul la piept, la spate, la picioare, masajul cu miere, masajul cu ventuze, masajul la domiciliu.
Leziunile, boli ale sistemului musculo-scheletic - masajul terapeutic, masajul manual, masaj la picioare, spate, la picioare, pe puncte, masajul chinezesc, masajul thailandez.
Boli și leziuni ale sistemului nervos – masajul terapeutic, masajul de relaxare, masajul thailandez, masajul picioarelor, masajul pe puncte.
Boli ale aparatului digestiv - masajul terapeutic, masajul vacuum, masajul la picioare.
Boli inflamatorii ale organelor sexuale masculine și feminine - Urologie - masajul prostatei, ginecologic, presopunctura, masajul thailandez, masajul vacuum.
Boli de piele - masajul terapeutic, presopunctura.
Boli ale urechii, nasului și gâtului - masajul facial, masajul terapeutic, masajul la cap, presopunctura.
Boli de ochi - masajul facial, presopunctura.
Tulburari metabolice - masajul terapeutic, masajul anticelulitic.
Țineți minte că contraindicațiile pentru masaj, uneori sunt temporare. Prin urmare, după încheierea tuturor proceselor inflamatorii și supurative acute, febra trece, exacerbarea bolii sistemului nervos autonom, etc, puteți începe masajul de tratament.
Mai mult decât atât, este nevoie de masaj terapeutic după rezecția tumorilor, după tratamentul medical, al ischemiei miocardice acute ( 2-6 zile), în cazuri de criză hipotonică sau hipertonie.
Masajul este întotdeauna contraindicat cînd este prezență de anevrism, angeită, boli de sînge.
Masaj manual este interzis în cazul bolilor de piele, eczeme, psoriazis. În caz de leziuni minore ale pielii sau eruptii alergice locale se poate masa o anumită zonă, situată la o distanță considerabilă de locul leziunii.
Dacă există tehnică, pe care o preferați în lucru?
Cel mai des prefer tehnicile de drenaj limfatic.
Masajul de drenaj limfatic ca procedură preventivă este potrivită pentru aproape toată lumea, indiferent de vârstă și sex. Avînd un efect complex asupra întregului organism, întărește sistemul imunitar și este măsură preventivă excelentă pentru o varietate de boli.
Masajul de drenaj limfatic îmbunătățește și accelerează fluxul limfatic, eliminând astfel umflarea, iar organele și țesuturile sunt repede scutite de produsele de degradare finale, toxine și, ca urmare, primesc mai mult oxigen și substanțe nutritive.
Masajul de drenaj limfatic, de asemenea, dă rezultate bune în cazul venelor varicoase și este o modalitate foarte bună de a preveni această boală. Purtarea îndelungată a tocurilor, hainele incomode, munca de birou, în picioare sau pe scaun duce la faptul că spre seară picioarele sunt umflate și încep să doară.
Sub influența masaj de drenaj limfati și a vaseler limfatice "pompeatză". Astfel se eliminează edemele, congestia și durerea la nivelul picioarelor.
Masajul de drenaj limfatic se face în direcția fluxului limfatic (ascendant, de sus în jos) cu mişcări ondulatorii moi. La prima vedere, ar putea părea că masajul limfatic e superficial. Dar el aşa şi trebuie să fie, deoarece e legat de vasele de sânge și o presiune puternică asupra lor poate duce la consecințe nedorite.