Pentru că în această perioadă ne petrecem foarte mult timp acasă și cu siguranță te preocupi de frumusețea ta, ți-am pregătit o serie de pași pe care trebuie să îi pui în aplicare dacă vrei să ai o manichiură frumoasă.

Chiar dacă suntem izolați la domiciliu, acest lucru nu înseamnă că ar trebui să uităm de ritualurile de frumusețe. Probabil că te gândești că o manichiură făcută acasă nu se compară cu cea făcută la salon, însă trebuie să îți spunem că nu ai nevoie de tot felul de ustensile sau produse sofisticate, ci mai degrabă să pui în aplicare câțiva pași extrem de simpli pentru oricine și care te vor ajuta să obții o manichiură perfectă:

1. Curăță unghiile și alege forma pe care ți-o dorești

Primul lucru pe care ar trebui să îl faci este să îți cureți unghiile în cazul în care încă mai ai lac de unghii pe ele. Specialiștii ne recomandă să folosim un dizolvant care nu conține acetonă. Ulterior, să alegi forma și lungimea unghiilor. Fie că îți dorești să fie pătrate, rotunde ovale, scurte sau lungi, important este să faci alegerea care îți place.

2. Ai grijă de cuticule

Probabil că este un pas pe care femeile îl uită destul de des, însă el este extrem de important deoarece te ajută pe mai departe. Un truc pe care îl poți face este ca, înainte să te ocupi de cuticule, să folosești un ulei special care le va hidrata. Odată ce aplici pe unghii acest ulei, îți va fi mult mai ușor să le tai, însă ar trebui să ai grijă.

3. Folosește un lac de unghii non-toxic

Sănătatea trebuie să fie pe primul loc, iar din acest motiv ar trebui să apelezi la un lac de unghii sau ojă care nu sunt toxice. Dacă nu ai folosit până acum astfel de produse, iată că ar fi momentul să faci o schimbare. Aceste produse nu conțin chimicale și sunt făcute din ingrediente de origine naturală. 

4. Nu uita de bază înainte de aplicarea lacului de unghii

În mod cert ți s-a întâmplat până acum ca lacul de unghii să nu reziste mai mult de 2-3 zile și acest lucru se datorează faptului că nu ai folosit o bază înainte. Acest pas e foarte important și poate ajuta la rezistența lacului pe unghii cât mai multe zile. Alege o bază care în același timp întărește și unghiile și aplică un singur strat.

5. După ojă, aplică un lac protector

Ultimul pas care te va ajuta să îți faci o manichiură perfectă acasă este să nu uiți de aplicarea unui lac protector. După ce ai ales oja și în prealabil nici nu ai exagerat cu straturile și s-a și uscat, aplică un lac care îți va proteja unghiile.