Atunci când mai răman doar câteva ore până la trecerea dintre ani, musafirii se delectează cu aperitivele pregătite de gospodinele iscusite. Cu siguranță, acestea ar trebui să fie decorate cu gust și neapărat să fie delicioase. Ca să te inspirăm un pic, am pregătit un clasament al celor mai bune și populare aperitive, care sunt perfecte pentru masa de sărbătoare.
Aperitiv ”Brăduți festivi”
Ingrediente:
- 10 ciuperci
- 1 ou
- 2 linguri de parmezan ras
- 1/2 de legătură de ceapă verde
- 1 ceapă
- sare și piper negru
- 2 linguri ulei + 1 linguriță unt
- cașcaval
- ardei gras roșu
Mod de preparare:
- Tăiați ceapa bucăți mici și o prăjiți pe tigaia cu ulei.
- Rupeți piciorușele ciupercilor și le tăiați bucăți foarte mici. Le adăugați în tigaie și prăjiți legumele împreună, condimentându-le cu sare și piper negru, după gust.
Ouă umplute cu șuncă și ardei
Ingrediente:
- 6 ouă
- 1 conservă mică pate
- 2 linguri unt moale
- 1 ardei gras roșu
- 1-2 felii șăncă tăiată cubulețe
- sare și piper
- 1 linguriță muștar
- mărar pentru ornat
Mod de preparare:
- Fierbe bine cele 6 ouă și decojește-le când se răcesc.
- Taie-le pe lungime și scoate gălbenușurile într-un castron.
- Freacă bine gălbenușurile cu un praf de sare, adaugă pateul, muștarul și untul, apoi amestecă până la omogenizare.
- Adaugă și ardeiul tăiat cubulețe, urmat de șunca tăiată la fel de mărunt.
- Când ai obținut un amestec omogen, umple cu o linguriță jumătățile de albușuri, apoi decorează cu frunze de mărar.
Aperitiv cu somon și avocado
Ingrediente:
- 200 g de somon afumat
- 2 avocado copți
- 1 lămâie
- pâine integrală cu semințe
Mod de preparare:
- Curăță avocado. Taie pâinea în bucăți mici, pătrate sau rotunde și renunță la coajă.
- Fă o pastă din avocado și zeama de lămâie, astfel te asiguri că avocado nu se oxidează.
- Pune pe feliuțele de pâine pasta de avocado, somon și gata! Un deliciu!
Aperitiv cu icre de somon și ouă de prepeliță
Ingrediente:
- 400 g aluat foietaj
- 10 ouă de prepeliță fierte
- 50 g icre de somon
- un ou bătut
- verdeață pentru decor
Mod de preparare:
- După ce ai dezghețat aluatul, decupează-l în formă de discuri, unge-l cu ou bătut și coace-l 10-15 minute, la 190 grade Celsius.
- După ce se răcesc, discurile de foietaj se decorează cu ouă de prepeliță, icre de somon și verdeață.
Canape cu mozzarella, roșii cherry și busuioc
Este unul din cele mai populare tipuri de canape-uri, care va fi pe placul tuturor musafirilor tăi. O combinație ușoară, care pot să o servești pe un platou alături de alte aperitive.
Biluțe din cremă de brânză
Ingrediente:
- 500 g brânză de vaci
- 500 g cremă de brânză
- 100 g unt
- Sare
- Usturoi (opțional)
Pentru decor:
- merișoare uscate tocate
- nuci tocate fin
- pătrunjel verde tocat
- sticks-uri
- ceapă verde pentru fundițe
Mod de preparare:
- Tocăm pătrunjelul, mărunțim nuca cât mai fin, apoi merișoarele.
- Amestecăm toate ingredientele (brânza vaci, crema brânză, unt și sare) până se omogenizează și le lăsăm la rece 15-30 minute, apoi le modelăm în formă de biluțe și le acoperim cu decorurile pregătite.
- Le aranjăm pe un platou și le putem păstra la rece câteva ore înainte de a fi mâncate.
Sursa