Alimentația nesănătoasă poate fi unul dintre factorii care favorizează apariția afecțiunilor renale și tocmai din acest motiv ar trebui să fii de două ori mai atent la ceea ce mănânci zilnic. Pentru că este mai bine să previi decât să tratezi, include în alimentație cât mai multe fructe și legume, iar dacă vrei să previi bolile renale, consumă alimentele prezentate în cele ce urmează.
Sparanghel
Sparanghelul este sarac în calorii, însă bogat în conținutul de vitamina A, K și C. Testele făcute pe șoareci care suferă de hipertensiune au dovedit faptul că sparanghelul susține funcțiile renale. Totuși, nu este recomandat consumul zilnic de sparanghel întrucât conține cantități generoase de minerale precum potasiul, calciul sau fosforul.
Merișoare
Adesea folosite în tratarea infecțiilor urinare, merișoarele au proprietăți antioxidante, însă acționează totodată și precum un antibiotic care împiedică multiplicarea bacteriilor la nivelul aparatului urinar. Se recomandă consumul de merișoare crude, ori de suc proaspăt făcut din merișoare. Consumul excesiv de merișoare poate însă suprasolicita rinichii.
Conopida
Superaliment din familia cruciferelor, conopida este bogată în vitamina C, acid folic și fibre, conține compuși esențiali pentru ficat și neutralizează substanțele toxice din organism.
Semințe de dovleac
Semințele de dovleac au în compoziție aproape tot atât de mulți antioxidanți precum coacăzele. Ar trebui să fie consumate în mod regulat de către persoanele care vor să îşi amelioreze sănătatea renală. Semințele de dovleac sunt excelente pentru întregul organism, fiind bogate în proteine şi în elemente nutritive.
Suc de lămâie
Sucul de lămâie poate fi de ajutor în combaterea afecțiunilor renale. Vitamina C și acidul cictric ajută la menținerea pH-ului organismului, fortificând sistemul imunitar. Este recomandat să se consume sucul de lămâie înainte de masa de dimineață sau cea de prânz. Sucul de lămâie trebuie să fie diluat în apă pentru a nu agresa stomacul.