mamaplus

Supa de usturoi – de 100 de ori mai puternică decât antibioticele

-
//
25.07.2019

Cine s-ar fi gândit că o simplă supă poate fi nu doar foarte gustoasă, ci și un remediu eficient pentru răceli, gripe și infecții? Cele trei ingrediente principale folosite în prepararea acestui „tratament” delicios sunt usturoiul, ceapa roșie și cimbrul.

mamaplus

Potrivit HealthyFoodHouse.com, un studiu recent desfășurat la Universitatea din Washington a relevat că usturoiul este de 100 de ori mai puternic decât antibioticele convenționale. De fapt, toate cele trei ingrediente au proprietăți curative, întăresc sistemul imunitar și țin la distanță răceala și gripa. Universitatea din Washington a efectuat o serie de studii privind efectele unor alimente versus antibioticele uzuale, descoperind că usturoiul prezintă efecte antibacteriene și antivirale incredibile.

Ingrediente necesare:

– două cepe mari, tocate mărunt;
– 45-50 căței de usturoi, curățați si striviți ușor cu lama cuțitului;
– o linguriță de cimbru proaspăt tocat;
– o ceașcă de smântână;
– ierburi aromatice după gust: dafin, o linguriță de busuioc uscat;
– o legătură de pătrunjel proaspăt;
– două linguri ulei de măsline;
– șase cești (250 ml) de supă limpede de pui, ca bază;
– trei cești de crutoane;
– 2 lingurițe de unt.

Mod de preparare:

Pune untul la topit într-o tigaie, adaugă uleiul de măsline și pune la călit ceapa. După câteva minute pune usturoiul și călește totul pentru 10 minute la foc mic. Într-un vas pune supa de pui, adaugă 500 mililitri de apă și pune toate ierburile (mai puțin pătrunjelul proaspăt). Puteți adăuga acum în oală și cimbrul însă dacă vreți să-i păstrați calitățile, ideal este să-l adăugați la urmă, împreună cu pătrunjelul proaspăt. Când clocotește pune amestecul de ceapă și usturoi, cu tot cu sos. Acoperă și fierbe la foc mic pentru 15 minute.

Cu un blender vertical transformă totul în cremă. Adaugă în supa de usturoi smântână proaspata. Potriveste gustul cu sare si piper. Lasa totul sa traga un clocot si da deoparte. Adaugă cimbrul și pătrunjelul tocat mărunt. Miraculoasa supă de usturoi este gata!

Se poate păstra 2-3 zile la frigider și se consumă o cană la fiecare masă.

Dacă doriți ca această supă să fie dietetică, pentru că țineți la siluetă sau din alte motive vă este recomandat să evitați grăsimile, puteți scoate din ingrediente untul și uleiul. Untul adăugat în supă însă va oferi o aromă aparte, alături de uleiul de măsline.

Sursa