mamaplus

Prepară o salată din aceste ingrediente și scapă rapid de balonare

-
//
02.08.2021

Balonarea și indigestia au cauze comune și anume retenția de apă și acumularea de toxine în organism. Pentru a scăpa de această senzație neplăcută este necesar să consumi alimente cu proprietăți detoxifiante care reglează nivelul de lichide din organism. Totodată, consumă alimente bogate în potasiu și alți electroliți, care curăță sângele, îndepărtează toxinele și ameliorează inflamațiile. În continuare îți sugerăm cel puțin 7 ingrediente cu care să prepari cea mai bună salată care te va ajuta să scapi de senzația de balonare.

Ceapa

Ceapa este un aliment esențial în orice dietă detoxifiantă, pentru că are proprietăți diuretice și purificatoare, combate retenția de apă și optimizează funcționarea ficatului și a vezicii biliare. Mai mult, sulful din componența cepei (responsabil pentru mirosul caracteristic al acestui aliment) are un efect antibiotic.

Castravetele

Castraveții sunt nelipsiți din dietele de detoxifiere sau din curele de slăbire. Aceștia sunt un aliment hidratant și sățios.

Pepenele verde

Pepenele verde merge de minune într-o salată. Acest fruct este bogat în vitaminele C și B, potasiu și licopen, toate fiind ingrediente esențiale pentru detoxifierea organismului și combaterea retenției de apă.

Avocado

Fructele de avocado sunt bogate în acizi grași mononesaturați, care mențin inima sănătoasă și îmbunătățesc circulația sanguină. Grație aromei lor delicate, aceste fructe sunt un ingredient ideal în orice salată. Cui nu-i plac fructele de avocado?

Pătrunjelul

Pătrunjelul este cunoscut ca remediu pentru purificarea și întărirea rinichilor. Acest aliment contribuie la eliminarea toxinelor din sânge. Nu lăsa gustul amar să te inducă în eroare – pătrunjelul este benefic pentru sănătate!

Brânza feta

Îți recomandăm să adaugi și câteva cubulețe de brânză feta în salată. Grație conținutului său de vitamine, proteine și minerale, acest aliment este foarte hrănitor și sănătos. Deși are un gust puternic, brânza feta conține fosfor, complexul de vitamine B, acid folic, vitaminele A și K, seleniu, zinc, magneziu și fier.

Roșiile

Roșiile sunt un aliment foarte popular. Acestea pot curăța organismul și sunt incluse în toate curele de slăbire. Te sfătuim să nu uiți de roșii când prepari o salată detoxifiantă care previne balonarea.

Recomandarea ar fi să servești salata la prânz sau după-amiaza. Salatele sunt mai greu de digerat seara, în special dacă au ceapă. Fii atent/ă la semnalele pe care ți le transmite corpul tău.

Dacă alegi să consumi salata pe care tocmai ți-am prezentat-o de două-trei ori pe săptămână, urmezi o dietă săracă în grăsimi și bei multe lichide, îți vei curăța organismul de toxine, iar balonarea nu te va mai deranja pentru mult timp.