mamaplus

Pomelo previne balonarea și te ajută să slăbești. 10 dintre cele mai importante beneficii ale acestui fruct

-
//
17.12.2020

Pomelo, acest frate mai mare al grapefruitului, este un fruct cu multiple proprietăți miraculoase pentru organism, datorate în special conținutului crescut de vitamina C, fibre şi potasiu.

Pomelo – cel mai mare dintre citrice

De fapt, pomelo este un fruct exotic cu vechime în istorie, fiind cultivat pentru prima dată în China, în jurul anului 100 î.Hr şi fiind considerat un adevărat simbol (chinezii cred că acest fruct îi apără de rele).

Pomelo mai poartă şi numele de shaddock, după numele căpitanului englez de marină Shaddock, care a adus pentru prima dată semințele de pomelo în Indiile de Vest, în secolul al XVII-lea.

Pomelo are între 10-50 de centimetri, însă majoritatea fructelor (lemon pomelo – specia importată la noi) au între 12-25 cm şi 1,5-2 kilograme, culoarea cojii este galben verzuie iar miezul galben, acoperit de un înveliş pufos. De regulă, îl găsiți în supermarket şi, important, trebuie evitat fructul prea moale deoarece este un indicator că este vechi.  Orice varietate de pomelo ați alege, coaja trebuie să fie bine întinsă, fără pete, fructul să fie tare, iar când îl luați în mână trebuie să vi se pară greu în comparație cu mărimea lui.

Pomelo poate fi păstrat la rece timp de mai multe zile. Gustul miezului este complet diferit de cel al grapefruitului clasic, deci nu vă aşteptați să fie un fruct acrişor. Acesta este dulceag-amărui, consistența este cărnoasă, iar cu un fruct cu siguranță vă veți ridica sătui de la masă.

Fructul poate fi mâncat ca atare sau poate fi adăugat în salate, deserturi sau în preparatele cu peşte. În China, în mod tradițional, din coaja de pomelo se prepară marmeladă sau este folosită la prăjituri.

10 dintre cele mai importante beneficii ale acestui fruct miraculos:

 • previne infecțiile urinare – vitamina conținută de fruct combate inflamațiile din corp şi ajută la creşterea acidității din urină, care are capacitatea de a reduce dezvoltarea bacteriilor din tractul urinar.
   
 • sucul de pomelo are o capacitate extraordinară de a vindeca țesuturile deoarece activează enzimele implicate în producerea de colagen, o proteină care tonifică pielea şi îi menține elasticitatea.
   
 • previne sângerarea gingiilor şi slăbirea rădăcinii dinților, ajutându-vă să aveți o dantură puternică şi sănătoasă.
   
 • vitamina C din fruct ajută la o mai bună absorbție a fierului în sânge, ceea ce ajută la prevenirea anemiei.
   
 • întăreşte sistemul imunitar prin activarea celulelor imune care protejează organismul de bacterii şi virusuri care pot cauza viroze respiratorii şi răceli, frecvente mai ales în sezonul rece.
   
 • conținutul crescut de potasiu şi pectina din pomelo ajută la reglarea tensiunii arteriale, ajutându-vă astfel să vă mențineți inima sănătoasă.
   
 • previne osteoporoza şi vă ajută să aveți articulații sănătoase, pomelo fiind o sursă importantă de calciu, cu rol esențial în menținerea densității osoase.
   
 • împiedică apariția crampelor musculare şi a cârceilor.
   
 • cantitatea mare de fibre din pomelo asigură un tranzit intestinal sănătos şi previne apariția constipației, a balonării şi a hemoroizilor.
   
 • pomelo este ideal şi în curele de slăbire (are doar 30-35 calorii/100g) deoarece este un fruct care conferă sațietate şi care conține substanțe care grăbesc arderea grăsimilor, iar fibrele conținute au şi rol de a înfrâna poftele alimentare, ajutându-vă astfel să evitați alimentele nesănătoase, care stau în calea unei siluete perfecte.